Flydedok væltede: Nu er Hirtshals Yard fit for fight igen

Værftet er efter renovering af flydedok klar til at servicere skibe igen

Efter renoveringen er taget blevet fjernet på flydedokken. Det betyder, at der ikke længere er nogen højdebegrænsning, og større skibe kan derfor tages ind. Foto: Kim Dahl Hansen

Efter renoveringen er taget blevet fjernet på flydedokken. Det betyder, at der ikke længere er nogen højdebegrænsning, og større skibe kan derfor tages ind. Foto: Kim Dahl Hansen

HIRTSHALS:Flydedokken i Hirtshals Havn er igen funktionsdygtig efter en gennemgribende renovering. Flydedokken kæntrede i august sidste år, da en defekt ventil gjorde det muligt for vandet at sive ind i løbet af natten.

Hirtshals Yards direktør, Rasmus Brohave, har tidligere udtalt, at værftet var gået konkurs, hvis ikke flydedokken kunne repareres, men de ansatte kan ånde lettet op efter en vellykket renovering.

- Vi har været igennem en hård periode for både virksomhed og medarbejdere, men vi er på sporet igen, og ser fremad med nye rammer og en stærkere organisation. Vi har naturligvis hele tiden været på markedet, og nu kan vi igen levere reparationer og ombygninger i fuldt omfang, fortæller Rasmus Brohave.

Det er oven på ulykken lykkedes Hirtshals Yard at komme ud med fornyet styrke, da den har tiltrukket nye hovedaktionærer.

De vil ifølge Hirtshals Yard tilføre virksomheden nye kompetencer, som vil styrke den daglige drift samt de strategiske perspektiver for udvikling af aktiviteterne.

Derfor ser direktøren nu med glæde på fremtiden.

- Vi er fuldt ud klar over Hirtshals Yards rolle som en bærende kraft inden for servicering af skibe, og samtidig som grundlag for et stort antal arbejdspladser i Hirtshals. Vi skal derfor hurtigst muligt op på fuld højde med det marked for skibsreparationer, renoveringer og ombygninger, som vores kompetencefelter og rammer nu kan dække, siger Rasmus Brohave.

Hirtshals Yard er allerede i gang med første projekt, da M/V ”Franklin” blev dokket i januar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.