Klinikleder stopper efter 35 år som tandlæge - her er hans efterfølger

Ole Toft-Hansen stopper som klinikleder på stor klinik med 34 ansatte og 7000-8000 patienter 

Tandlæge Ole Toft-Hansen stopper som klinikleder og tandlæge på Nordjyllands Implantatcenter. Han har arbejdet som tandlæge i 35 år. <i>Foto: Bente Poder</i>

Tandlæge Ole Toft-Hansen stopper som klinikleder og tandlæge på Nordjyllands Implantatcenter. Han har arbejdet som tandlæge i 35 år. Foto: Bente Poder

HJØRRING:Det er i alt tilknyttet 7000-8000 patienter til Nordjyllands Implantatcenter tandlægen.dk i Hjørring og Hirtshals, så det er ikke så få mennesker, der gennem årene og hver dag har taget plads i tandlægestolen på en af de to klinikker. 

Men fremover vil de ikke komme til at møde tandlæge og klinikleder Ole Toft-Hansen. Han har valgt at stoppe som klinikleder og tandlæge efter 35 år i faget.

- Jeg har altid haft en idé om, at når jeg blev 60, så var det en god idé at stoppe. Jeg er stadig sund og rask, men jeg tror, det er en god idé at stoppe, mens legen er god, fortæller Ole Toft-Hansen.

I stedet er Robert Raschke blevet ny klinikleder. Man vil dog kunne finde Ole Toft-Hansen i klinikken i et vist omfang en tid endnu.

- Jeg vil gerne gøre de igangværende behandlinger færdige her i løbet af foråret. Der er nogle behandlinger, jeg har startet på, og der synes jeg ikke rigtigt, jeg kan være bekendt at sige til patienterne, at nu stopper jeg midt i det hele. Jeg vil helst gøre de ting færdige, jeg er begyndt på, forklarer Ole Toft-Hansen.

Han har været glad for at være i sit fag i så mange år af flere grunde:

- Det er jo dét med at hjælpe folk, og også den glæde man kan mærke i forhåbentlig de fleste tilfælde, at folk er glade for dét, man har lavet til dem. Det er også den tillid, folk har. Det er et tillidshverv, folk bliver nødt til at tro på, at dét, der bliver lavet i munden på dem, er ordentligt, fortæller Ole Toft-Hansen.

Rodbehandlinger blandt favoritterne

Den ny klinikleder, Robert Raschke, stammer fra Tyskland. Han har haft egen klinik i Wetzlar i delstaten Hessen i Tyskland i 25 år, og senest har han været ansat på en klinik i Frederikshavn, efter at han for knap et år siden flyttede til Danmark.

- For 25 år siden var jeg et par gange her i Danmark, og jeg elskede landet, husker Robert Raschke.

Robert Raschke er ny klinikleder på Nordjyllands Implantatcenter tandlægen.dk i Hjørring og Hirtshals. <i>Foto: Bente Poder</i>

Robert Raschke er ny klinikleder på Nordjyllands Implantatcenter tandlægen.dk i Hjørring og Hirtshals. Foto: Bente Poder

Men da han havde sin egen klinik, var der ikke tid til flere besøg. 

Gennem tre år overvejede han at flytte til Danmark, hvor han oplever, at folk er mere venlige og gør mere sammen, og han nåede frem til, at det var tid til at forlade Tyskland.

På klinikken i Hjørring har Robert Raschke mulighed for at lave forskellige og også avancerede former for tandlægearbejde - hans favoritter er rodbehandlinger, implantater og æstetiske behandlinger.

Tredje generation som tandlæge

Og han fortæller, at han har fået en god start på sit nye arbejde i Hjørring.

- Det har været meget godt og en lille smule overvældende, smiler han.

Mens det faglige tandlægearbejde er det samme i Tyskland og Danmark, er der nyt at lære for Robert Raschke på sprogfronten, men han er godt i gang med at lære dansk og går på sprogskole fire gange om ugen.

Det er tid til et skifte af klinikleder hos Nordjyllands Implantatcenter tandlægen.dk i Hjørring og Hirtshals. <i>Foto: Bente Poder</i>

Det er tid til et skifte af klinikleder hos Nordjyllands Implantatcenter tandlægen.dk i Hjørring og Hirtshals. Foto: Bente Poder

Robert Raschke er 53 år og bor på en landejendom ved Bindslev sammen med sin kone og deres to hunde, tre geder og 20 høns.

Han kommer i øvrigt fra en tandlægefamilie - faktisk er han tredje generation i faget, da både hans far og farfar er tandlæger, og han kan godt lide at hjælpe folk.

Måske sove lidt længe

Ole Toft-Hansen var 25 år, da han blev tandlæge. I 1990 købte han en klinik i Hjørring med omkring 550 patienter. Senere flyttede han lokation, først til en klinik på Springvandspladsen og i 2012 flyttede klinikken ind på Vendelbopladsen, hvor den ligger i dag.

I 2006 kom klinikken i Hirtshals til, og i 2016 købte den landsdækkende kæde, tandlægen.dk, klinikkerne.

Siden har Ole Toft-Hansen været ansat som tandlæge og daglig leder.

 <i>Foto: Bente Poder</i>

Foto: Bente Poder

Ole Toft-Hansen har ikke en klar plan for, hvad han skal kaste sig over, nu hvor det snart er slut med at tage sig af folks tænder.

- Måske sove lidt længe om morgenen. Og så må vi se, hvad der dukker op, siger han.

Nordjyllands Implantatcenter tandlægen.dk i Hjørring og Hirtshals tæller 34 ansatte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.