Hirtshals

Maritime job er ikke kun fiskeri

160 skoleelever cykler rundt i Hirtshals i dag for at besøge "de blå fag"

Privatfoto

Privatfoto

HIRTSHALS:Hvis du i dag ser en masse unge cykle rundt i Hirtshals i dag, så er det 8.klasseselever fra Tårs, Løkken og Hirtshals, som er på virksomhedsbesøg indenfor de maritime fag.

- Der er 160 elever, som cykler rundt i mindre grupper til 15 forskellige maritime virksomheder i Hirtshals, fortæller erhvervsplaymaker John Windbirk fra Hjørring Kommune.

Brancheorganisationen Marcod og Dansk Metal står bag arrangementet, som skal sikre kvalificeret arbejdskraft indenfor den maritime branche på sigt.

- Det handler om bosætning, og om at fastholde de unge mennesker, så de ikke flytter væk fra landsdelen, siger erhvervsplaymaker John Windbirk fra Hjørring Kommune.

15 forskellige virksomheder i Hirtshals samt Hjørring Kommune slår dørene op for de unge og investerer en masse tid, for at give de unge et indblik i hvad "de blå fag" er. Det er nemlig meget mere en blot fiskeri. Der er job både inden for kontor, handel og eksport. Mange tænker måske heller ikke på, at der er brug for frisører.

- Så det handler både om at branchen skal bruge kloge hoveder og kloge hænder, og så vi vil gerne åbne de unges øjne for de mange muligheder der findes. Der findes tusindvis af job indenfor den maritime branche, og mange af dem har vi lige inden for døren både på akademikerniveau og på praktisk niveau, siger John Windbirk.

Det er 4. gang at skoleelever kommer på virksomhedsbesøg i det maritime Hirtshals. Men mens det tidligere hed Maritime Days, så hedder det nu Workforce of the future.

Eleverne fra kommunen får lov til på skift at deltage i karrieredagen, mens elever fra Hirtshals er garanteret en plads. Inden cykleturen i dag har eleverne fået et indblik i de mange forskellige fag der faktisk findes inden for den maritime branche.

- Vi har forsøg at bryde deres vanetænkning ved f.eks. at spørge dem hvem der tjener mest gemme et helt liv. En læge eller en smed?

- Svaret er: De generelt tjener cirka det samme i livsløn gennem deres karriere, afslører John Windbirk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.