Sigtelse: Ældre kvinde kørte bil med høj promille

Kvinde i 70'erne blæste alkometret langt over det tilladte

HJØRRING:Der er oftest tale om unge og midaldrende, når politiet standser bilister og sigter dem for promille- eller spirituskørsel. Det viser tal fra Rådet for Sikker Trafik.

Men indimellem hænder det, at en ældre person også bliver en del af den kedelige statistik. Og det var netop, hvad der skete torsdag klokken 15.43 i Hjørring.

Her blev en kvinde i 70'erne standset af Nordjyllands Politi på Christiansminde. Ifølge døgnrapporten var der tale om et rutinetjek. Betjentene skønnede, at kvinden var påvirket af alkohol, og hun blev bedt om at puste i alkometret. Det viste en promille på 1,56 - altså tre gange over den tilladte promillegrænse på 0,5. Endnu en test viste en promille på 1,54, så kvinden blev anholdt og taget med til blodprøve. Den er afgørende for, om kvinden fortsat skal være sigtet for spirituskørsel, da alkometertesten kun er vejledende.

En promille på over 1,2 udløser en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år og en bøde svarende til en netto månedsløn ganget med promillen. Bilisten skal desuden gennemføre et kursus om alkohol, narkotika og trafik. Det varer 12 timer og koster 3200 kroner. Straffen stiger, hvis der er tale om gentagelsestilfælde.

Gode råd fra Nordjyllands Politi til at stoppe spritkørsel

Stop altid en fuld ven eller familiemedlem, der vil sætte sig bag rettet.

Fortæl ham/hende, at du har det skidt med, at han/hun kører.

Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne.

Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden.

Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen.

Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.

Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.