Sygeplejersker frygter flytning - nu har ledelsen lyttet

 Sygeplejersker på akutafdelingen på Regionshospital Nordjylland gik på barrikaderne, og nu har ledelsen fundet en løsning, alle kan stå inde for. 

Tillidsrepræsentant Maria Gade Madsen er meget tilfreds med, at sygehusledelsen har lyttet til frustrationerne.    <i>Foto: Henrik Bo</i>

Tillidsrepræsentant Maria Gade Madsen er meget tilfreds med, at sygehusledelsen har lyttet til frustrationerne.    Foto: Henrik Bo

Der var tidligere på efteråret alvorlig bekymring blandt  sygeplejersker på Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Sygeplejerskerne på det akutte sengeafsnit 404, der er en del af Akutmodtagelsen på sygehuset, frygtede, at ledelsen havde planer om at nedlægge afsnittet og flytte de knap 40 sygeplejersker til den medicinske afdeling. De udtrykte samtidig stor tvivl om deres fremtidige arbejdsopgaver. 

Men efter et åbent brev til sygehusledelsen, hvor  sygeplejerskerne i skarpe vendinger luftede deres frustrationer, ser der ud til at være landet en løsning, som tilfredsstiller alle parter.  

- Vi er rigtig glade. Der kommer til at ske nogle fysiske ændringer, hvor der skal skaffes mere plads til de akutte indlagte patienter. Vi er også helt med på at udvikle afdelingen, men vi vil fortsat være organiseret i den akutte afdeling, og det er ledelsen nu indforstået med, fortæller tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne, Maria Gade Madsen.

Hendes kolleger brænder for det akutte område, hvor patienterne kun ligger i kortere perioder,  inden de sendes videre til andre relevante afdelinger. 

Den store udfordring på akutafdelingen er imidlertid mangel på plads, og derfor kommer der til at ske ændringer i de fysiske rammer, lyder det fra ledelsen. 

- Vi oplever en stor stigning i antallet af akutte patienter, og det giver pladsproblemer. Der er eksempler på, at der er 20 flere indlagte end de cirka 20, der reelt er plads til. Så vi kommer til at finde flere sengepladser andre steder på sygehuset,  fortæller sygefaglig direktør, Charlotte Fuglsang.  

Sygeplejefaglig direktør for Regionshospital Nordjylland Charlotte Fuglesang understreger, at der skal findes løsninger på pladsproblemer på akutafdelingen. 

Sygeplejefaglig direktør for Regionshospital Nordjylland Charlotte Fuglesang understreger, at der skal findes løsninger på pladsproblemer på akutafdelingen. 

Hun har ikke nogen forklaring på, at sygehuset ser flere akutte indlæggelser. 

- Det er meget bredt - både ældre og yngre, og mange forskellige lidelser. Fx. patienter, der pludselig har fået  voldsomt ondt i maven, kroniske patienter, der oplever en forværring, men også brækkede ben og lignende, fortæller Charlotte Fuglsang.

Analyser skal nu også give bud på mere hensigtsmæssige patientforløb, så antallet af akutte indlæggelser måske kan blive bragt ned.  

Regionshospital Nordjylland.  <i>Arkivfoto</i>

Regionshospital Nordjylland.  Arkivfoto

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.