Tiltalt i bestikkelsessag: Jeg blev en del af en karrusel

Tidligere ansat i Kemp & Lauritzen siger, at det var kutyme, at håndværkere udførte arbejde i "privat øjemed"

Forsvarets Ejendomsstyrelse med hovedkontor i Hjørring står for vedligehold og drift af Forsvarets bygninger og anlæg. I december sidste år kom det frem, at der ifølge Rigsrevisionen var alvorlige problemer med styrelsens kontrolprocedurer. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

Forsvarets Ejendomsstyrelse med hovedkontor i Hjørring står for vedligehold og drift af Forsvarets bygninger og anlæg. I december sidste år kom det frem, at der ifølge Rigsrevisionen var alvorlige problemer med styrelsens kontrolprocedurer. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

HJØRRING:Det var ikke usædvanligt, at Kemp & Lauritzen udførte arbejde for ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og sendte regningen videre til Forsvaret.

Sådan lød det overraskende, da en tidligere ansat i installationsvirksomheden torsdag afgav forklaring i den opsigtsvækkende sag i Retten i Viborg.

Regningen sendt videre

- Min chef sagde til mig: Bare gør som han (ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse med hovedsæde i Hjørring/red.) siger, så vi sørger for, at han lægger ordrer hos Kemp & Lauritzen.

Så da en ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse skulle have renoveret sit hus og opført en tilbygning, så lavede den ansatte i Kemp & Lauritzen et tilbud på det.

Og regningen for arbejdstimerne og materialerne blev ifølge den tiltalte viderefaktureret til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Den tiltalte siger, at der både i ejendomsstyrelsen og hos den tiltaltes overordnede i Kemp & Lauritzen var en accept af det.

Fremgangsmåden var ifølge den tiltalte, at man kunne tage nogle opgaver, hvor beløbsrammen ikke var udnyttet, og så bruge det resterende beløb til opgaver af privat karakter.

- Jeg kunne forstå, det var kutyme i Forsvaret. Det var sådan, man fik ting ordnet.

- Jeg var godt klar over, at tingene nok ikke lige var, som de skulle være.

- Men jeg blev en del af den her karrusel, siger han.

Medarbejderen fortæller, at han også brugte den samme fremgangsmåde med håndværksarbejde, han fik udført på sit eget hus.

Det gælder blandt andet noget el-arbejde, han fik udført på Kemp & Lauritzens regning.

Han har således også erkendt sig skyldig i en del af anklagen mod ham.

Men særligt stolt af det, er han ikke.

- Jeg har fortrudt mange gange, men jeg var ligesom gået i fælden. Fordi kulturen var som den var, siger den tiltalte.

Den tidligere Kemp & Lauritzen-medarbejder nægter sig skyldig i den alvorligere del af anklagen om bestikkelse og mandatsvig af særlig grov karakter.

Der er afsat 20 retsdage til sagen, og der forventes dom til november.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.