To børn på afveje: Højdereddere firede dem ned fra en skrænt på stranden

Alt gik godt, da højdereddere reddede to børn ved Nørre Lyngby

NØRRE LYNGBY: En dreng på ti år og en pige på seks år kom lørdag sidst på eftermiddagen på afveje, da de kom langt ned ad en skrænt på stranden ved Nørre Lyngby.

Der blev slået alarm til 112, og Nordjyllands Beredskab rykkede ud bistået af højdereddere fra Falck i Hjørring samt beredskabet i Løkken.

- Børnene var kommet langt ned ad skrænten, og da de var 10-15 meter fra stranden, var skrænten helt lodret. De kunne ikke komme op, så de valgte at blive siddende. Det var klogt, fortæller indsatsleder Thomas Dybro fra Nordjyllands Beredskab.

Beredskabet sendte først en højderedder ned fra toppen af skrænten, som blev firet ned til børnene. Det første barn i sikkerhed var den 6-årige pige. Derefter fulgte endnu en højderedder, som bragte den 10-årige dreng sikkert ned.

- Det svarer lidt til bjergbestigning, hvor der skal sættes meget gear op og trækkes liner. Det gik godt, og børnene blev forenet med deres mødre, som stod og ventede på stranden, siger Thomas Dybro.

- Det gik stille og roligt, og børnene reagerede fint, da de blev siddende. Men man skal tage sig i agt - det er en dårlig ide at kravle rundt på skrænterne, for der kan ske skred, tilføjer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.