To mænd fængslet i stor nordjysk indbrudssag

Tip fra borgere efter flere indbrud i Hjørring-området førte til anholdelse af to personer

Genrebillede

Genrebillede

HJØRRING:I de sidste uger har Nordjyllands Politi efterforsket de indbrud, der er sket i og omkring Hjørring. Og de mange tip fra borgerne i området førte til, at Nordjyllands Politi tirsdag aften kunne anholde to mænd i sagen.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Gennembruddet i efterforskningen kom, da politiet til pressen frigav et billede fra efterforskningen af et specifikt køretøj, hvor man ved samme lejlighed efterlyste vidner i forbindelse med de mange indbrud i og omkring Hjørring. Og det gav pote, da flere borgere – men især én – henvendte sig med gode oplysninger til politiet, skriver Nordjyllands Politi.

Oplysningerne førte til, at Nordjyllands Politi fik viden om yderligere et køretøj, der kunne være interessant for efterforskningen. Da køretøjet så blev bragt til standsning tirsdag i Sønderjylland, lykkedes det dog to personer at stikke af fra stedet til fods.

- Men oplysningerne førte også til, at vi kunne rette vores mistanke mod en lejlighed i Vrå. Her traf vi to litauiske mænd. De er nu anholdt, og vi har sigtet dem for medvirken til indbrud i villaer i Hjørring, siger politikommissær Mikkel Brügmann.

De to mænd, der er henholdsvis 37 og 43 år, blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring onsdag eftermiddag. Her blev de begge varetægtsfængslet indtil 18. december, oplyser anklager Torben Kaufmann Sørensen. Af hensyn til den videre efterforskning blev dørene lukket ved grundlovsforhøret. Torben Kaufmann Sørensen kan dog oplyse, at den ene sigtede ikke ønskede at udtale sig, mens den anden nægtede sig skyldig.

Mikkel Brügmann oplyser i pressemeddelelsen, at sagen fortsat efterforskes. De implicerede personers indbyrdes forhold skal afdækkes og det skal undersøges, hvordan de kan knyttes til de enkelte indbrud i Hjørring. Han retter desuden en stor tak til alle de borgere, der har henvendt sig til politiet med oplysninger i sagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.