Ulven kom: Vildtkamera har fanget denne krabat i Skallerup

Meget tyder på, at GW781m har været på søndags-visit i både Tornby og Skallerup

Er det en stor hund, er det en guldsjakal? ...nej, det er (måske) en ulv. Foto fra vildtkamera i Skallerup.

Er det en stor hund, er det en guldsjakal? ...nej, det er (måske) en ulv. Foto fra vildtkamera i Skallerup.

SKALLERUP:Den enlige hanulv GW781m huserer normalt omkring Skagen, men meget tyder på, at den søndag var søgt mod syd.

I hvert fald har en sommerhusejer i Skallerup fanget et ulve-lignenede dyr på sit vildtkamera, som han har sat op i terrænet i lokalområdet.

Samme dag er den formodede ulv formentlig blevet set i Tornby Klitplantage få kilometer derfra. I hvert fald kan man på faceboook-siden ”Her er ulven i Danmark” læse følgende øjenvidneberetning fra en skovgæst:

”Min kone og jeg så også ulven i Tornby Klitplantage søndag 19. januar 2020, kl. 13.23 i fire omgange på Dalgårdsvej ved det åbne areal ved bål/shelterplads. Det var en stor oplevelse, og der er ingen tvivl om, at det var en ulv. Desværre mislykkedes mine foto-forsøg. Forbavsende da der var rigtig mange skovgæster i det gode vejr”.

Facebook-siden følges af cirka 8.000 personer.

Redaktør af siden er Erik Poulsen. Han karakteriserer selv motivet på billedet som en mulig ulv - men er ikke meget i tvivl, når det kommer til stykket.

Han har snakket med andre ulvekyndige om sagen, og diskussionen går mest på, om det er det kendte rovdyr fra Skagen eller en helt ny ulv i Nordjylland.

- Jeg tror, det er vores ven fra Skagen, lyder det fra Erik Poulsen, der henviser til, at den ikke har virket specielt sky i Tornby - og det er da også en historik, man kender fra tidligere oplevelser i Skagen.

Hanulven GW781m har opholdt sig i Nordjylland siden efteråret 2017.

- Den har flere gange i og omkring Skagen vist sig ret ugeneret i klitlandskabet og i nærheden af sommerhuse. Det vil dog i så fald være første gang i mere end halvandet år, at den officielt er fotograferet så langt mod sydvest i Vendsyssel. Seneste foto er taget den 4. maj 2018 mellem Hirtshals og Hjørring, siger Erik Poulsen.

Han understreger, at det ikke er usædvanligt, at en enlig hanulv strejfer omkring. Ikke mindst på nuværende tidspunkt, hvor det er parringstid.

Privat bor han selv på Ringkøbing-egnen og altså tæt på det område, hvor ulven for alvor har slået sig ned i Danmark.

- Men jeg har aldrig set en ulv selv. Det har min datter til gengæld - hun så på fem-ti meters afstand en ulv overfalde et rådyr 300 meter fra fjorden, fortæller han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.