Fartbøder

Vroom-vroom: Vendelboer havde tunge fødder på speederen

Fire bilister kørte så hurtigt forbi en politikontrol onsdag aften, at de skal bestå kontrollerende køreprøve for at få lov til at beholde kørekortet

VRÅ:Nordjyllands Politi var onsdag aften igen ude med hastighedsmåleren på E39 Hirtshalsmotorvejen omkring Vrå, og endnu en gang kunne betjentene konstatere, at mange bilister på strækningen lider af en tung højrefod.

I døgnraopporten skriver Nordjyllands Politi, at der blev standset en del biler, der kørte mere end de tilladte 130 km/t på strækningen, heraf fire bilister, der kørte fra 161 til 184 km/t.

Det indbringer førerne af de fire biler en klækkelig bøde for at køre for stærkt samt en betinget frakendelse af kørekortet. Kontrollen fandt sted mellem klokken 17 og 21.

Politiet har den seneste tid været aktive med fartkontrol på netop E39 Hirtshalsmotorvejen, hvor man forleden stoppede en motorcyklist, der lod sig befordre med 284 km/t.

Kontrollen var den sidste af tre dages fokus på hastigheden i Vendsyssel, og samlet set fangede politiet 50 bilister, der har fået en betinget frakendelse af kørekortet samt én, der fik det frataget på stedet - motorcyklisten, der kørte 284 km/t på Hirtshalsmotorvejen.

Politikommissær Thomas Ottesen, der er leder af Nordjyllands Politis operative færdselsafdeling er bekymret over de mange store hastighedsovertrædelser:

- Farten er nemlig en af de væsentligste årsager til, at ulykker sker, og at de bliver voldsomme med kvæstede og nogle gange desværre dræbte til følge. Derfor skal vi have farten på de nordjyske veje bragt ned – dét er hovedformålet med vores kontroller, siger han.

Derudover har flere af de stoppede bilister været gengangere - en bilist havde 20 klip i kørekortet i forvejen, mens en anden bilisthavde en betinget frakendelse af førerretten hængede over hovedet, hvor han endnu ikke havde været til den orienterende køreprøve.

- Det kan godt være, at der i en periode har været færre køretøjer på vejnettet, der kan have fristet nogen til en lidt tungere speederfod, men fart er og bliver farlig. Så vores råd er enkelt: Sænk farten, opfordrer Thomas Ottesen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.