Hjørrings skoler ikke helt på plads

Venstre tager forbehold overfor lukninger af skole og institutioner

Det er endnu ikke afgjort, om det er Muldbjergskolen eller Holmegårdskolen, der skal lukkes. Arkivfoto: Kurt Bering

Det er endnu ikke afgjort, om det er Muldbjergskolen eller Holmegårdskolen, der skal lukkes. Arkivfoto: Kurt Bering

HJØRRING:Forhandlingerne om en ny skolestruktur i Hjørring Kommune fandt ikke helt sin afslutning mandag aften trods ihærdige forhandlinger til sent på aftenen. Man er dog enige om, at idéen om overbygningsskolen i Hjørring by er død.

Politikerne er foreløbigt enige om en lang række punkter, som skal endeligt behandles af børne-, skole- og undervisningsudvalget på et ekstraordinært møde på fredag. Venstre tager forbehold for alle beslutninger, der vedrører lukninger af daginstitutioner og skoler. Forbeholdet tages med henvisning til budgetvedtagelsen, hvor Venstre ville finde de krævede besparelser på andre områder end ved at at lukke skoler.

På dagstilbudsområdet bliver resultatet som i høringsmaterialet: Institutionerne nedlægges i Poulstrup, Skallerup og Tversted. Dagplejen nedlægges undtaget i de store byer og endelig inddeles kommunen i tre store områder.

På skoleområdet er man enige om at lukke Kløverskolen. Man etablerer i stedet en specialklasserække for den samme målgruppe, som i dag bruger Kløverskolen. Specialklasserne organiseres samlet.

I Hjørring by skal man arbejde videre med to skoledistrikter - der skal lukkes en Hjørring-skole, men hvilken er ikke afgjort.

I løbet af dagen forhandler Venstres gruppeformand, Henrik Jørgensen, videre med borgmester Arne Boelt (S) og BSU- formand Daniel Rugholm (K), og i aften mødes BSU-udvalget igen.

26. februar skal byrådet godkende den nye struktur for skole- og dagtilbudsområdet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.