Hjort giver ikke jobgaranti ved udflytning

Statsansatte får ikke jobgaranti, når deres job flytter, fastslår finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

3900 statsansatte kan kigge i vejviseren efter en jobgaranti, når regeringen flytter deres job til 38 byer. Udlændingestyrelsen flytter eksempelvis til Næstved, Klagenævnenes Hus samles i Viborg, mens energien får sæde i Esbjerg.

Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), da regeringen fremlægger planen med titlen "Bedre balance - Statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder". Venstre lovede i valgkampen at flytte flere statslige job til provinsen.

- Dette håndterer vi indenfor de gældende overenskomster. Det er ligesom udgangspunktet. Det bliver håndteret i de enkelte styrelser, siger Claus Hjort Frederiksen.

- Der vil man udfolde store bestræbelser på at hjælpe dem, der vælger at flytte med. Der skal de lokale, man flytter til, yde en meget stor indsats i den forbindelse. Men så vil man da også hjælpe mennesker, der bliver, med at komme videre i deres arbejdsliv.

Thomas Damkjær Petersen, som er formand for IDA Offentlig med godt 8000 offentligt ansatte ingeniører, frygter, at planen koster dyrt. Ni af ti ingeniører i statslige styrelser vil ikke flytte med deres arbejdsplads til Fyn eller Jylland. Det viser IDA's undersøgelse.

- Holder det stik, står regeringen med et hidtil uset "brain drain", som vil tage år at genopbygge, siger Thomas Damkjær Petersen i en kommentar.

Han kræver fire års jobgaranti for de ansatte. Udflytningen skal ske i ét hug, så de ansatte ikke får en ny runde senere, mener Thomas Damkjær Petersen.

Regnskabet skal gå op i de enkelte styrelser. Hvis udflytningen koster mere end 100.000 kroner i gennemsnit pr. ansat, skal styrelsen betale, forklarer finansministeren.

- Ja, det er udgangspunktet for øvelsen. Sådan er det i øvrigt, når man omorganiserer, siger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst