Hjort: Skatteforhandlingerne var afbrudt

Regeringen vidste alt om Lars Løkkes rejseplaner. Forhandlinger var definitivt afbrudt, da han rejste til USA.

Hjort: Skatteforhandlingerne var afbrudt

Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fastholder, at forhandlingerne med regeringen om en skattereform definitivt var afbrudt, da Lars Løkke Rasmussen angiveligt mandag rejste til Rio de Janeiro for at deltage i et FN-topmøde.

Men Venstres partiformand rejste ikke til Rio mandag. Han fløj i stedet til Chicago i USA for at hente sin datter, der har læst i byen i et år.

Først onsdag ankommer Lars Løkke til Rio de Janeiro, når FN's topmøde for bæredygtig udvikling, det såkaldte Rio+20-møde, officielt indledes i den brasilianske storby.

- Det er en kendsgerning, at forhandlingerne var afbrudt. For over en måned siden meddelte vi regeringen, at Lars Løkke rejste til Rio over USA for at hente sin datter. Der har intet hemmeligt været over for regeringen, siger Claus Hjort til TV 2 News.

Hvorfor både Lars Løkke og Claus Hjort gentog i offentligheden, at Lars Løkke rejste til Rio mandag i stedet for at fortælle sandheden, kom der intet klart svar på fra den tidligere finansminister, selv om spørgsmålet blev stillet flere gange på tv.

Claus Hjort tror, at det er regeringspartierne, der har sået tvivl om Lars Løkkes rejseplaner.

- Det har ikke været hemmeligt, og lur mig, om det ikke er regeringen, der har fået historien til at poppe op, siger han.

Venstre har igen og igen fremhævet, at det var mødet i Rio, der er årsag til, at partiet ikke deltager i skatteforhandlingerne i perioden mellem søndag den 17. juni og helt frem til tirsdag den 26. juni.

Og at det var en provokation af regeringen at lægge forhandlingerne i weekenden.

Finansministeriet bekræfter over for Ritzau, at ministeriet har været bekendt med Løkkes rejseplaner.

/ritzau/