Hjort til økonomer: Lempelser vil altså skabe flere job

Hvis man sikrer virksomheders konkurrenceevne, vil det betyde flere job, fastslår tidligere finansminister.

Hjort til økonomer: Lempelser vil altså skabe flere job

Forbedret konkurrenceevne vil uden tvivl betyde flere job. Det vil både betyde flere arbejdspladser og forhindre yderligere tab af arbejdspladser, hvilket er afgørende for Danmark lige nu.

Sådan siger forhenværende finansminister og nu Venstres strateg Claus Hjort Frederiksen (V) til forslaget om at lempe afgifter og skatter for virksomheder for til gengæld at sikre en masse nye job.

- Det er jo entydigt fra industrien, erhvervsvirksomhederne og fagbevægelsen, at der er en række punkter, der medvirker til, at vi ikke er konkurrencedygtige. Blandt andet en hel række skatter og afgifter.

- Derfor er vi nødt til at se på det, siger han til Ritzau.

Han mener, at hvis man kan give virksomheder en sikkerhed for, at der er stabilitet, og at deres rammevilkår forbedres, vil der blive truffet beslutninger i bestyrelseslokalet, der sikrer, at man ikke sender job ud af landet. Og det vil tiltrække investeringer udefra.

- Lempelserne skal give virksomheder en sikkerhed for, at man godt kan investere her. For mig er det logik, at verdens højest beskattede land er nødt til at giv en tilkendegivelse om, at skatten kun kan gå en vej - og det er ned, tilføjer han.

Han er dermed uenig med de økonomer, der mener, at en forbedret konkurrenceevne er et usikkert instrument i forhold til at skabe arbejdspladser:

- Jobbene forsvinder jo i øjeblikket ud af landet i en takt, vi ikke har set tidligere. Derfor gælder det om at redde alle arbejdspladser i Danmark. Det er det, vores mission går ud på.

- Og økonomer er ikke er ansvarlige for at sikre arbejdspladser her i landet, tilføjer Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.