Motionsidræt

Hjul kører i kampen mod kræft

Body Bikes cykler skaber energi i en massiv international satsning i kampen mod cancer

vi er utrolig stolte over at vi som virksomhed i Frederikshavn kan virke med til at udkrystallisere det mål i energi, siger Jørgen Peiter Petersen.

vi er utrolig stolte over at vi som virksomhed i Frederikshavn kan virke med til at udkrystallisere det mål i energi, siger Jørgen Peiter Petersen.

Midt i Amsterdams lufthavn kører det store livshjul rundt og rundt som et stålsat manifest mod kræft. Initiativtageren til det projekt er Richard Bottram, og han vil selv holde hjulet i bevægelse 4 timer om dagen i 365 dage i træk - svarende til et maratonløb hver eneste dag i et helt år. Andre tager over, så hjulet kører døgnet rundt. Så projektet er ikke et soloræs. Mange gode kræfter har bakket op omkring projektet, der hedder "Wheel of Energy365«. Multinationale virksomheder er i støttegruppen - men der er også et østvendsysselsk islæt, idet den verdensomspændende virksomhed Body Bike er med til at holde hjulet i gang. Virksomheden fra Frederikshavn har opstillet 25 cykler specielt designet til at klare udendørslivet i 365 dage - og de bruges ligesom det store hjul til at markere at sport kan gøre en forskel i kampen mod kræft. - Vi er utrolig glade for, at vi har fået muligheden for at være en del af dette uhyre inspirerende projekt, og jeg håber, at folk vil føle sig inspireret af denne ene mands stor indsats for at henlede opmærksomhed og støtte kampen mod kræft, siger Jørgen Peiter Petersen, Body Bike. Når Richard Bottram ikke får hjulet til at dreje opfordrer han andre folk til at køre i kæmpehjulet eller træde Body Bikes cykler for at give deres energi til og højne livskvaliteten for mennesker med kræft. Den menneskelige energi vil blive konverteret til elektrisk energi og bruges til at skaffe midler til kampen mod kræft. - Sport nedbryder alle hindringer og sammen kan vi gøre en forskel, er Richard Bottrams udgangspunkt. Da Richard Bottrams partner Elise blev ramt af lungekræft, besluttede han at skride til handling, solgte sin virksomhed og gik 100 procent ind i kampen mod kræften. Elise døde for fem år siden, men Richard Bottram kæmper ufortødent videre. - Og den målrettede indsats er imponerende. Og vi er utrolig stolte over at vi som virksomhed i Frederikshavn kan virke med til at udkrystallisere det mål i energi, siger Jørgen Peiter Petersen. De midler, der rejses via WheelofEnergy365 vil blive doneret til nationale og internationale projekter og organisationer, der er involveret i kampen mod kræft.