Hjulmand: Andreas Skov er havnet i en skidt situation

Andreas Skov Olsen er havnet i en svær situation i den italienske klub Bologna, og landstræneren er bekymret.

Andreas Skov Olsen kan få svært ved at komme med det danske fodboldlandshold til VM, hvis han bliver ved med at sidde på bænken for Bologna.

Andreas Skov Olsen kan få svært ved at komme med det danske fodboldlandshold til VM, hvis han bliver ved med at sidde på bænken for Bologna.

KØBENHAVN:Op til VM i Qatar om lidt over et år gælder det for de danske landsholdsspillere om at få masser af spilletid.

Derfor er Andreas Skov Olsen havnet i en problematisk situation i den italienske klub Bologna, som ikke har brugt danskeren meget i denne sæson.

Det skyldes blandt andet, at Bologna er begyndt at spille uden offensive kantspillere - og dermed en type som Andreas Skov Olsen.

Det bekymrer landstræner Kasper Hjulmand, som dog udtog Andreas Skov Olsen tirsdag i en dansk trup på 23 spillere til kampene mod Færøerne og Skotland.

- Bologna var lidt nede og vende, og så lavede de systemet om. De spiller med en spidsangriber og to midtbanespillere bag ham. Lige pludselig spiller de ikke med kantspillere. Så Andreas Skov er i en skidt situation.

- Jeg er ikke så bekymret for de her to kampe. Men jeg er bekymret på den længere bane, siger Hjulmand.

I sidste ende kan det gå ud over deltagelsen ved VM.

- Jeg er bekymret for, at han spiller et sted, hvor de ikke spiller med typer som ham, og at hvis de fortsætter sådan, at han ikke får spillet. Så det er en bekymring på længere sigt, når jeg kigger frem mod VM, siger Hjulmand.

Forberedelsen til VM bliver i Qatar kortere end normalt, og derfor er der ikke tid til at få spillere uden kamptræning i form.

- VM bliver anderledes. EM denne sommer var med den korteste forberedelse for landstrænere nogensinde. Jeg tror, det var 12 eller 13 dage. Ved næste VM har vi seks eller syv dage.

- Det vil sige, at med de udtagelser, vi laver, er det så vigtigt, at spillerne er i god form, og at de har flow i kroppen. Det er afgørende for spillerne, at de er et sted, hvor de spiller.

- På længere sigt kan det godt være en bekymring, hvis ikke han (Skov Olsen, red.) får spillet mere, end han gør nu, siger Hjulmand.

Han opfordrer spillerne til at tænke sig godt om, så de øger deres chance for at få spilletid op til VM. Han taler også med spillerne om, hvad der er bedst for deres udvikling.

- Vi har ikke tid til at reparere på noget som helst ved VM. Vi har ikke tid til at få en skadet spiller ind eller spille nogen i form, siger Hjulmand.

- Kasper Dolberg og Mikkel Damsgaard kom for eksempel ikke ind i EM-lejren i den bedste form, og vi brugte de første to-tre uger på virkelig at træne dem hårdt. Det kan vi ikke næste gang til VM.

- Så spillerne har et stort ansvar personligt, hvis de for det første vil med til VM og som nummer to gøre det godt, siger Hjulmand.

Danmarks næste kamp er mod Færøerne 12. november.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.