Hjulmand elsker at kaste sig ud på dybt vand

Det er med en stolt følelse, at Kasper Hjulmand takker af som cheftræner i FC Nordsjælland.

Det var en vemodig Kasper Hjulmand, som tog afsked i FC Nordsjælland efter tre sæsoner som cheftræner i klubben.

I søndagens sidste superligakamp blev det til et 2-2-resultat hjemme mod Brøndby, efter at FCN havde været foran med 2-0.

Efter sommerpausen venter et nyt eventyr i den tyske bundesligaklub Mainz, og det ser Hjulmand frem til.

- Lige nu tænker jeg meget lidt på det. Men jeg tager derned mandag, og jeg glæder mig til udfordringen. Det er en fantastisk liga, og det er et fantastisk fodboldland.

- Jeg deler den store passion, der er hos befolkningen for spillet, siger Hjulmand.

Danskeren bliver præsenteret som cheftræner i Mainz mandag klokken 13 på et pressemøde i Tyskland.

- Jeg har altid været typen, som springer ud i tingene og ud på dybt vand. Det er den eneste måde, man kan prøve sig selv af på.

- Jeg har fundet en klub, som ikke er så vanvittig. Jeg tror, at jeg vil opleve noget af den samme familiefølelse og sammenhold, som vi har i FCN.

- Det har været en af årsagerne til, at jeg valgte Mainz, fordi jeg tror på, at jeg kan bruge mig selv, som jeg har brugt mig selv i FCN. Jeg kan få lov til at være mig selv og gøre de ting, jeg synes er rigtige.

- Jeg kan være med til at udvikle klubben og lave gode resultater. Presset og ligaen er større, men det må jeg jo kaste mig ud i, lyder det fra Hjulmand.

Den afgående FCN-træner måtte søndag aften se sit hold smide en 2-0-føring mod Brøndby, men bortset fra det var han godt tilfreds.

- Vi forsøgte alt, hvad vi kunne. Vi ville gerne have haft en sejr, men det var et brag af en kamp at slutte på, siger Hjulmand.

Efter en årrække som først assistenttræner for Morten Wieghorst og siden cheftræner er det nu slut i Farum.

- Det er underligt. Det er der ingen tvivl om. Jeg har haft en fantastisk tid her. Jeg er ikke så god til afskeder, lyder det grådkvalt fra Hjulmand.

- Det har været en fantastisk rejse i en kanon klub med en masse dejlige mennesker. Vi har opnået kæmpe store resultater. Så det er lidt mærkeligt.

- Rent præstationsmæssigt er det største øjeblik mesterskabet. Det er en svær bedrift. En kamp er en ting, men 33 kampe er noget helt andet. Det var et fortjent mesterskab - også måden det blev gjort på.

- Øjeblikket var den maj-aften i 2012, hvor vi vandt over Horsens og tog mesterskabet, siger Hjulmand.

Mens det blev til guld i den første sæson som FCN-træner i 2012, så endte det med sølv i sæson nummer to og en sjetteplads i denne sæson.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst