HK-formand trækker sig fra kampvalg

Der er dog stadig udsigt til kamp om posten som LO-formand

Kim Simonsen trækker sig - Lizette Risgaard og Flemming Vinter kandiderer fortsat.Foto: HK

Kim Simonsen trækker sig - Lizette Risgaard og Flemming Vinter kandiderer fortsat.Foto: HK

KØBENHAVN:HK-forbundsformand Kim Simonsen trækker sit kandidatur som formand for hovedorganisationen LO, der varetager interesserne for 17 danske fagforbund og repræsenterer 1,1 millioner mennesker.

Det oplyser han på sin Facebook-side tirsdag aften.

- Der er nu behov for at rykke sammen i stedet for at splitte. LO har ikke brug for et kampvalg. Derfor har jeg i dag valgt at trække mit kandidatur til posten som LO-formand, skriver han.

Den nuværende formand for LO, Harald Børsting, træder tilbage efter otte år på posten.

Næstformanden i LO, Lizette Risgaard, og Flemming Vinter, forbundsformand i Hærens Konstabel- og Korporalforening, står dermed som de to eneste udfordrere til posten.

Kim Simonsen forklarer, at hans vigtigste projekt som kandidat var at skabe grundlaget for en ny hovedorganisation, hvilket nu er til stede, fordi de to resterende kandidater har skiftet holdning.

- I fredags besluttede LO’s hovedbestyrelse enstemmigt at bakke op om udarbejdelsen af et grundlag for en ny, stærk, fælles hovedorganisation, alle er enige.

- En afgørende fornyelse af den danske fagbevægelse er på vej, og det er mit største håb og min ambition, at det vil lykkes at forene lønmodtagere i LO og FTF i en stærk samlet organisation, skriver Kim Simonsen.

Lizette Risgaard er uddannet kontorassistent og arbejdede som sekretær i en årrække i forskellige LO-forbund. I 2000 blev hun valgt til formand for HK København.

Flemming Vinther er oprindelig butiksuddannet og blev efter værnepligten i 1986 konstabel i hæren. I 1992 blev han valgt til forbundsbestyrelsen i HKKF, og fire år efter blev han valgt som forbundssekretær.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.