HK Handel: Jobhul kunne have kostet 2,5 milliarder

Alene detailhandlen kunne hæve to en halv milliard kroner om året på hul i loven om jobrotation, siger HK.

HK Handel: Jobhul kunne have kostet 2,5 milliarder

Selvom Beskæftigelsesministeriet flere gange blev advaret, så er det først nu, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) lukker et hul i loven om jobrotation. Hullet vil ellers kunne have kostet de danske skatteborgere dyrt.

Ifølge HK Handel kunne alene detailhandlen hæve to en halv milliard om året på ordningen.

- Vi har hørt fra alle de store detailvirksomheder, at de ville udnytte den her ordning fuldt ud, og derfor har vi råbt vagt i gevær, siger formand for HK Handel, Per Tønnesen.

I marts banede ministeriet vejen for, at virksomheders elever og lærlinge hver især kunne udløse et tilskud til jobrotation på op mod 350.000 kroner om året.

En ordning, der var så lukrativ for landets virksomheder - og tilsvarende dyr for statskassen - at Dansk Arbejdsgiverforening allerede på et tidligt tidspunkt råbte vagt i gevær over for Mette Frederiksens (S) ministerium.

Alene i detailhandlen er der i dag 7190 elever, og hvis alle blev inddraget i ordningen ville det beløbe sig til en regning på 2,5 milliarder kroner for staten, oplyser HK Handel.

Eksempelvis har Kvickly i Nyborg fået otte elever på jobrotationsordningen, hvilket betyder at butikken har kunnet ansætte otte fuldtidsvikarer på statens regning.

- Jobrotation er i sig selv en god ordning, der gør det nemmere for virksomheden at sende de ansatte på uddannelse, men når man kan få penge for elever, man ville have haft alligevel og som stadig er i butikken, er det ren statsstøtte, siger Per Tønnesen.

Han mener, at detailhandlen i forvejen i alt for høj grad gør brug af støtteordninger som fleksjob, løntilskud, virksomhedspraktik og lignende i stedet for at opslå stillinger som ordinære job.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.