Hospitaler

Hobro-byggeri sparer penge

Støtteforeningen for Hobro Sygehus er klar med et forslag til fremtidens sygehusstruktur i Himmerland.

Støtteforeningen for Hobro Sygehus har hyret et arkitektfirma til at lave skitseforslag til udbygning af det eksisterende sygehus. En plan, som Juhl-udvalget ellers har skudt ned.

Støtteforeningen for Hobro Sygehus har hyret et arkitektfirma til at lave skitseforslag til udbygning af det eksisterende sygehus. En plan, som Juhl-udvalget ellers har skudt ned.

Samtidig vil man gerne dokumentere, at det er en økonomisk givtig løsning at udbygge Hobro Sygehus på sin nuværende adresse på Stolbjergvej frem for at nedlægge sygehuset som foreslået af Juhl-udvalget. Støtteforeningen har haft et arkitektfirma til at lave en ideskitse til, hvordan et udbygget sygehus i Hobro kan se ud, og foreningen har netop sendt forslaget til samtlige nordjyske regionsrådsmedlemmer. - Det er ikke alene sund fornuft at udbygge sygehuset i Hobro. Det kan ikke betale sig at lade være, siger støtteforeningens formand Tom Soelberg, der lægger nye beregninger til grund for argumenterne. Et udbygget sygehus i Hobro skal sikre patientgrundlaget for et nyt sygehus i Aalborg. Og omvendt: Hvis der ikke er noget sygehus i Hobro, smuldrer grundlaget for det store nye sygehus i Aalborg. - Region Nordjylland afleverer i dag over 300 millioner kroner i såkaldte DRG-takster til Region Midtjylland, fordi nordjyske patienter indlægges i Randers, Skejby og Viborg. Forsvinder sygehuset i Hobro, er det endnu flere, der vælger sygehusene sydpå, og så smuldrer grundlaget for storsygehuset i Aalborg, argumenterer Tom Soelberg. Han tøver lidt med at sætte en pris på forslaget til udbygningen, der kan blive op til 24.000 kvadratmeter. - Men går vi ud fra de beregninger, som regionen i sin tid selv lavede for en udbygning af sygehuset, taler vi om 410 millioner kroner, eller i hvert fald en væsentlig billigere pris end den halvanden milliard, et nyt sygehus nord for Hobro ville koste, tilføjer formanden. Regionsrådet havde netop et nyt sygehus nord for Hobro i tankerne, før Juhl-udvalgets udspil om lukning kom i november sidste år.

Breaking
Kæmpe politiaktion i Aalborg Øst
Luk