Hobro hyrer juridisk bistand til DBU-redegørelse

Hobro har hyret en advokat, som vurderer, at der er gode muligheder for, at klubben ikke mister point.

Hobro benyttede fredag aften Adama Tamboura i 2-1 sejren over AGF, selvom spillercertifikatet ikke formelt var sendt fra Randers FC.

På trods af dette er der måske alligevel gode muligheder for, at de tre point bliver i Hobro.

Hobro oplyser på sin hjemmeside, at klubben har søgt juridisk bistand til at få udarbejdet den endelige redegørelse til DBU's disciplinærudvalg.

- Jeg er overbevist om, at de tre point bliver i Hobro. Jeg har opfattelsen af, at Hobro har en god sag, og vi agter at køre den hele vejen igennem systemet, siger advokat Lars Kühnel, der bistår med det juridiske i sagen.

Hobro kunne lørdag bekræfte, at den tidligere Randers-spiller Adama Tamboura var blevet benyttet i kampen mod AGF, selvom spillercertifikatet ikke var sendt fra den tidligere klub.

Det skete på baggrund af, at AGF-direktør Jacob Nielsen lørdag morgen gjorde Hobro opmærksom på, at den pågældende spiller ikke havde fået sit spillercertifikat overført fra Randers.

Ved en nærmere gennemgang af DBU's regelsæt viser det sig ifølge Hobro, at det ikke nødvendigvis er et krav, at spillercertifikatet skal være overført, før den pågældende spiller kan deltage i en turneringskamp.

Ifølge reglerne kan det være "tilstrækkeligt at kunne føre bevis for, at den pågældende spiller er frigjort af den tidligere klub", hvilket er tilfældet, mener Hobro.

Herudover er der ikke tale om et klubskifte i egentlig forstand, da Tambouras kontrakt med Randers var ophørt 30. juni.

Derfor finder bestemmelserne om at fratrække point måske slet ikke anvendelse, da de alene vedrører klubskifter og ikke indgåelse af kontrakter med klubløse spillere, argumenterer Hobro videre.

Den endelige redegørelse til disciplinærudvalget fremsendes af Hobro i løbet af mandagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.