Hobro tager nyt våben i brug

Fodboldklubben Hobro IK indgår samarbejde med Randers-virksomhed om kostplan til spillerne

Kostfokus i Hobro. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Kostfokus i Hobro. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

HOBRO:I Hobro IK skal der nu til at være ekstra fokus på spillernes kost.

Den øverste halvdel af NordicBet Ligaen er repræsenteret af fuldtidsprofessionelle klubber med undtagelse af Hobro IK, der trods duksepladsen i landets næstbedste fodboldrække har en trup af spillere, der har arbejde eller studier ved siden af fodbolden.

Det kan gøre det sværere for spillerne at restituere efter træningsmængder og kampe, der er på højde med spillerne i de rivaliserende klubber, der har et noget større budget til rådighed.

Derfor har Hobro IK valgt at forfølge andre muligheder for at øge spillernes fysiske præstationer. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Kostvejledning

Det handler om en kombination af kostvejledning og proteinpulver i samarbejde med Randers-virksomheden Nutriworld, der i forvejen har en aftale med Randers FC.

- Randers FC og Hobro IK er nogle af de klubber, som er gået meget seriøst ind i det. Det handler ikke alene om at indtage kosttilskud, men i ligeså høj grad om vejledning og dialog baseret på personlige samtaler med spillerne. Alle spillerne er forskellige og har ikke samme baggrund, fortæller Louise Jensen, der er coach i kosttilskud hos Nutriworld.

Flytte procenter i rigtig retning

Bag initiativet står sportschef Jens Hammer Sørensen, der ud over aftalen med kosttilskudsfirmaet også fokuserer på, at spillerne spiser så ofte som muligt i klubben efter træning og kampe. Dermed kan man bedre få styr på næringsindtaget.

- Det er vigtigt, at vi bliver ved med at skrue på nogle knapper, der gør, at vi kan flytte procenterne til vores fordel. Det er sundt, at spillerne får indtaget noget protein lige efter træning, og alt hvad der kan gøre os bedre og er lovligt, kan jeg stå inde for, siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.