Hobro-underviser bag huske-app for jurastuderende

29-årige Kasper Lykkegaard har blandt andet opfundet en huske-app for studerende, der har brug for megen udenadslære. Privatfoto

29-årige Kasper Lykkegaard har blandt andet opfundet en huske-app for studerende, der har brug for megen udenadslære. Privatfoto

Underviser Kasper Lykkegaard fra Erhvervsakademi Dania i Hobro har lavet en app, så studerende nemmere kan træne deres viden i jura og forberede dem på eksamen.

På jura-studiet handler det om at være skarp på udenadslære om alverdens forskellige paragraffer og lovtekster til eksamen.

Det kan være en svær kunst at mestre.

29- årige Kasper Lykkegaard opfandt derfor et vendespil med gule post-its, som han brugte for at lære og huske pensum udenad.

Og hvorfor ikke lave papir-lapperne til en app, som andre kunne få glæde af?

- Det trækker tænder ud at lære alt udenad, så jeg kunne se et behov og fortalte en kammerat, der er softwareingeniør, om ideen.

Ugen efter havde han til min store overraskelse udviklet app’en Law Flip, forklarer Kasper Lykkegaard, der i dag er uddannet jurist og underviser i erhvervsret på Erhvervsakademi Dania i Hobro.

Her skal de studerende også lære lovstof, og det bruger de appen til.

- Den er god for mine egne studerende på finansøkonom-studiet, der kommer igennem stoffet sammen med mig.

- Men også jurastuderende og handelsskoleelever med erhvervsret kan bruge den, forsikrer Kasper Lykkegaard, der altid har haft et iværksættergén i sig.

Under studiet på Aalborg Universitet stiftede han blandt andet en rådgivningstjeneste for iværksætter og stablet De Jurastuderendes Retshjælp på benene i Aalborg.

Lige nu pusler han med en online database til jurister ved siden af fuldtidsjobbet på erhvervsakademiet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.