Sport

Hobro vil kæmpe for point

Klubben har søgt juridisk bistand i Tamboura-sag

Adama Tamboura er for alvor kommet i centrum fra start i Hobro. Foto: Michael Koch

Adama Tamboura er for alvor kommet i centrum fra start i Hobro. Foto: Michael Koch

HOBRO:Jublen var stor i Hobro fredag aften, da holdet med en sen scoring af Martin Mikkelsen sikrede tre point i kampen mod AGF.

Men lørdag vendte jublen hurtigt til stor skuffelse, da det viste sig, at klubben ikke havde fået alle formaliteterne i orden omkring den nye venstreback Adama Tamboura, der ellers spillede fra start.

Og klubben erkendte hurtigt, at der var sket en fejl, og at man sikkert ville tabe de tre point.

Søndag lyder der så nye toner fra Hobro IK, der har søgt juridisk bistand og nu alligevel håber at kunne beholde de tre point.

- Ved en nærmere gennemgang af DBU´s propositioner for Danmarksturneringen i fodbold viser det sig, at det ikke nødvendigvis er et krav, at spillercertifikatet skal være overført, før den pågældende spiller kan deltage i en turneringskamp. Ifølge § 16 stk. 4 kan det være tilstrækkeligt at kunne føre bevis for, at den pågældende spiller er frigjort af den tidligere klub, hvilket er tilfældet. Herudover er der jævnfør § 16 stk. 1 ikke tale om et klubskifte i egentlig forstand, da Adama Tambouras kontrakt med Randers FC var ophørt den 30. juni 2015. Derfor finder bestemmelserne i § 16 stk. 1 måske slet ikke anvendelse, da de alene vedrører klubskifter og ikke indgåelse af kontrakter med klubløse spillere, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Hobro IK har derfor søgt juridisk bistand hos advokat Lars Kühnel til at få udarbejdet den endelige redegørelse til DBU´s disciplinærudvalg.

- Jeg er overbevist om, at de tre point bliver i Hobro. Jeg har opfattelsen af, at Hobro IK har en god sag, og vi agter at køre den hele vejen igennem systemet, siger advokaten.

Den endelige redegørelse til disciplinærudvalget fremsendes i løbet af mandagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst