Hobros succestræner: Sammenholdet er afgørende

Hobro-træner Jonas Dal ser sammenholdet i spillertruppen og i klubben som den afgørende faktor i oprykningen.

2. juni 2014 01:16

Jonas Dal blev for halvandet år siden ansat som cheftræner i fodboldklubben Hobro. Dengang lød opgaven at redde klubbens liv i 1. division - noget Dal sørgede for skete i næstsidste spillerunde.

Målet i denne sæson var at forbedre sidste sæsons niendeplads, og også den opgave kan Jonas Dal sætte flueben ud for. Han har nemlig sikret klubben oprykning til Superligaen med søndagens 1-0-udesejr over Brønshøj.

- Jeg kan komme i tanke om et gennemgående parameter, og det er sammenholdet. Den måde kulturen og ånden er i Hobro IK, det er noget helt specielt, siger Dal.

- Det gør, at der er en fantastisk mulighed for at udfolde sig. Alle er sindssygt dygtige fodboldspillere, og når man så sætter dem sammen med et sammenhold, der fungerer, går det op i en højere enhed som her.

Allerede inden sæsonen gik i gang, havde Jonas Dal på fornemmelsen, at noget stort var i gære.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg inden sæsonen sagde til en af mine tidligere trænerkolleger i FC Midtjylland, at vores hold var godt nok til at rykke op i Superligaen, siger Dal.

- Jeg mente allerede dengang, at spillerne var så dygtige, så det handlede om at skabe sammenholdet, og om at give dem lov til at udfolde sig med det, de hver især kunne.

Med oprykningen til Superligaen venter der nye udfordringer for Hobro. Men træneren forlanger ikke storindkøb i transfervinduet.

- Fysisk er spillerne rigtig godt med, men det kan godt være, vi mangler lidt, når vi har bolden. Det kan vi selvfølgelig øve os i, men det kan også være, vi skal have nogle til at hjælpe os, siger Dal.

- Vi har jo en række lejesvende, som vi ikke rigtig aner, hvad der sker med. Vi skal kigge lidt og trimme lidt, men vi skal ikke have en revolution i spillertruppen.

- Vi skal jo nok forstærke os en lille smule, men jeg synes også, at de drenge, der har spillet os i Superligaen, skal have lov til at spille der, siger træneren.

Blandt Hobros lejesvende er stamspillerne Jesper Lauridsen og Mads Hvilsom, der begge har kontrakter i FC Midtjylland.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...