Hockeykammerater vil stoppe smertehelvede

Indsamling skal hjælpe Christian Lie af med fem års kroniske smerter

Christian Lie kæmper for at få en normal tilværelse i kølvandet på en alvorlig hjernerystelse. Arkivfoto: Lars Pauli

Christian Lie kæmper for at få en normal tilværelse i kølvandet på en alvorlig hjernerystelse. Arkivfoto: Lars Pauli

AALBORG:Den tidligere aalborgensiske ishockeyspiller Christian Lie har i snart fem år været voldsomt plaget af efterveerne fra en hjernerystelse, han pådrog sig i en kamp for AaB Ishockey.

Han har prøvet al tilgængelig behandling i Danmark, men det har ikke hjulpet på de kroniske smerter i hoved og nakke, han lider af.

Det har fået håndfuld af Christian Lies tidligere holdkammerater på banen med en plan. De har sikret en tid hos den amerikanske specialist Nathan Keiser, der i slutningen af september kommer til Holland for at behandle en stribe europæiske idrætsudøvere.

Behandlingen koster dog 55.000 kroner, og dem forsøger kammeraterne nu at samle ind via platformen Caremaker.

- Det her er sidste skud i bøssen for Christian og hans familie. Han har en datter på snart tre år, og hans kæreste har kæmpet i fem år alene med det her. Nu skal de havde den nødvendige hjælp. Christian er hårdt ramt, og når vi er sammen, er han nødt til at trække sig efter en time eller halvanden, siger Kristian Vestergaard (tidligere målmand i AaB Ishockey).

Indsamlingen har efter kort tid givet 14.700 kroner i kassen.

- Det er fantastisk, siger Kristian Vestergaard.

Behandlingen skulle oprindeligt have foregået på et center i Atlanta, USA, hvor også håndboldspilleren Søs Søby med succes har været til behandling. Det center er dog siden blevet opkøbt og står foran en lukning. Derfor tager læge Nathan Keiser nu turen til Holland for at servicere spillere som Christian Lie.

- Heinz Ehlers (ishockeytræner og tidligere holdkammerat med Lie, red.) bruger ham til sine spillere i Schweiz, og han taler varmt for behandlingen. Vi håber, at det her er det første skridt for Christian på vej tilbage til en normal tilværelse, siger Kristian Vestergaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.