Høgh: Alle tre målmænd kan klare presset i Tjekkiet

De tre målmand til VM-kvalifikationskampene mod Tjekkiet og Bulgarien har tilsammen 19 landskampe imellem sig.

Høgh: Alle tre målmænd kan klare presset i Tjekkiet

Det danske landshold står uden en førstemålmand godt en uge før den vigtige VM-kvalifikationskamp ude mod Tjekkiet.

Til trods for usikkerheden om, hvem der skal vogtet målet, så mener landsholdets målmandstræner, Lars Høgh, at Danmark står godt rustet til opgøret den 22. marts. Valget står mellem Kasper Schmeichel, Stephan Andersen og Jesper Hansen.

- Kasper Schmeichel spillede topkamp i aftes for Leicester. Jeg får sendt kampene hjem, og han gør det fint. Han spiller på et fint niveau hver gang, siger Lars Høgh.

- Stephan Andersen spiller ikke i Evian, men er ifølge eget udsagn i god form og gør det godt for reserveholdet. Jesper Hansen har vi set i Superligaen for FC Nordsjælland.

Stephan Andersen er med 18 landskampe den mest rutinerede målmand i truppen mod Tjekkiet og Bulgarien, som Danmark møder fire dage senere i Parken.

Jesper Hansen har fortsat sin debut til gode, mens Kasper Schmeichel fik sin første kamp i nationaltrøjen i 0-3-nederlaget i Makedonien den 6. februar.

Spørgsmål: Kasper Schmeichel har aldrig stået i en vigtig A-landsholdskamp. Er han klar til at stå i en så vigtig kamp i Tjekkiet?

- Vi udtager ikke nogen, der ikke kan klare det. Jesper Hansen har vist, at han kan stå på det niveau i Champions League. Stephan Andersen har gjort det tidligere på landsholdet, og Kasper Schmeichel følger vi nøje.

- Vi udtager ikke nogen, der ikke kan klare presset og vil glæde sig til opgaven, siger Lars Høgh.

Spørgsmål: Bliver træningen anderledes end vanligt, når der ikke er en førstemålmand?

- Det bliver ikke meget anderledes. Vi går ind til det første opgør med en optimisme og tro på, at vi kan få noget med hjem fra Tjekkiet.

- Når vi tjekker ind i landsholdslejren, så har vi for øje, at alle kan spille. Selv om Thomas Sørensen tidligere var en tydelig førstekeeper, så skulle de andre målmænd stadig forsøge at overbevise om, at de var de bedste.

- Når man er blandt de få, der bliver udtaget til et landshold, så vil man vise, at det er berettiget, at man er med, siger Lars Høgh.

Danmark har fået en skidt start på VM-kvalifikationen med to point i tre kampe. Danskerne ligger næstsidst i VM-kvalifikationsgruppe B, som toppes af Italien med 10 point.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst