Høhotel for alle

Åbent hus på Flauenskjold Høhotel og mange andre projekter

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FLAUENSKJOLD:Det blå og gule EU-flag vajede sammen med dannebrog over Flauenskjold Høhotel i går. Høhotellet var nemlig et ud af 15 EU-støttede projekter i Brønderslev Kommune, som bød på åbent hus for alle interesserede.

Høhotellet giver husly til ryttere og heste og er også til gæster, der ikke er til hest.
- Vi har også mange rejsemontører, som kommer fra Tyskland og skal videre til Norge, som har opdaget, at det er tæt på færgen. Der er 20 minutter til færgen, og vi ligger lige ved motorvejen, siger Lars Hans Pedersen, der ejer høhotellet.

Idéen med at etablere et høhotel udsprang af, at han selv er rytter og har oplevet, at der skulle rigtigt meget oppakning med, hvis man skulle på en tur på flere dage.

- Vi skulle slæbe hegn, vand, hø og foder med til tre dage. Især vand fyldte meget, husker han og henviser til, at bække i dag er hegnet af, og at man ikke bare uden videre kan ride ind på folks gårde.
Men sådan behøver det ikke være. På høhotellet kan hesten få en boks med foder og hø, naturligvis, og rytteren kan få en seng i en værelsesfløj, som også byder på spabad.
- Hele idéen er, at folk skal kunne finde en sikker boks til deres hest og en seng til dem selv, siger Lars Hans Pedersen.
Dagen bød også på åbent hus en lang række andre stedet rundt omkring i kommunen, som har fået EU-støtte. Blandt andet på Alderslyst Vingaard i Thorup, Musiktanken i Brønderslev, på Voergaard Tinghus, i samlingshuset i Kraghede og i BAS-Bio i Brønderslev og Kino Hjallerup, som begge har fået støtte til digitalisering af biografen.
I alt 46 projektet har fået støtte via LAG i Brønderslev Kommune siden 2008.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.