Høj løn til direktører i små banker

God grund til at fjerne små banker fra landkortet, mener Aalborg-professor

Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Torben Hansen

DANMARK:En stribe direktører i mindre banker og sparekasser kan glæde sig over, at de får millionlønninger for at drive relativt små forretninger. Det viser en kortlægning af direktørernes lønninger sat i forhold til deres virksomheders størrelse, som Finans har foretaget.

Topscoreren er direktør Jesper Lyhne fra Landbrugets Finansieringsbank (LFB), som får 2,1 mio. kr. i løn for at drive en bank med en balance på 500 mio. kr. og 12 fuldtidsansatte.

I Sparekassen Balling får direktør Kurt Nielsen 1,5 mio. kr. i løn for at drive en bank med en balance på 666 mio. kr. Det er ifølge formanden meget, men det skyldes, at hele sektoren lønner godt.

- Set udefra kan det godt se ud som en høj løn, og det er også min personlige holdning, men det er nu engang markedsniveauet i finanssektoren, og han får faktisk en lavere løn end forgængeren, siger Poul Pedersen, bestyrelsesformand i Sparekassen Balling.

- Luk de små banker

Eksperter er enige i, at der generelt er høje lønninger i finanssektoren.

følge professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet er vejen frem at fjerne nogle af de mindste banker fra landkortet.

- Der er forholdsvis høje lønninger blandt de mindre banker og sparekasser, og det er endnu et argument for at konsolidere i branchen, for så kunne man bl.a. spare på posten for lønninger, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.