Høj promille i havneuheld

Den 39-årige mand som blev reddet op efter at være kørt i Aalborg Havn i november sidste år var påvirket af spiritus

Lars Termansen
Kajkanten hvor bilisten fortsatte ud i fjorden. Det viser nu, at han havde en høj alkoholpromille i blodet. Takket være Anders Neve Enggaard (billedet) blev bilisten reddet ud af bilen i sidste øjeblik. Arkivfoto: Johnny Jacobsen
Aalborg 25. februar 2015 06:29 - Opdateret 25. februar 2015 09:12

AALBORG: En 39-årig bilist var påvirket af spiritus, da han 1. november efter en lang nat i byen kørte i havnen i Aalborg. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Promillen blev målt til 1,31, og bilisten er i byretten idømt 20 dages betinget fængsel, frakendelse af kørekortet i fire år og en bøde på 12.000 kr. Dommen indeholder også en anden sag om spritkørsel.

Oplysningen sætter havneuheldet i et nyt perspektiv.

Lige efter uheldet stod bilisten frem i medierne og kritiserede kommunen for manglende sikkerhed på havnen. Desuden afviste han at have været spritpåvirket ud over det tilladte.

Den ansvarlige rådmand i Aalborg Kommune mener dog ikke, at de nye oplysninger får nogen betydning for kommunen.

- Jeg har ingen trang til at hovere. Det vil være upassende, og jeg fastholder, at vi skal kigge på sikkerheden med friske øjne. Det er et politisk ønske, og politiet er også kommet med nogle anbefalinger, som vi følger op på her, siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S).

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...