Højbjerg er fremtidens bindeled på landsholdet

Morten Olsen er sikker på, at Pierre-Emile Højbjerg bider sig fast i landsholdstruppen før eller siden.

Egentlig er han kun 18 år og burde derfor være med i den U21-trup, der i næste uge spiller testkamp mod Schweiz.

Men landstræner Morten Olsen har lagt beslag på Pierre-Emile Højbjerg, fordi han ser en landsholdsspiller i stortalentet.

- Jeg har set ham på Bayern Münchens hold et par gange i denne sæson, ligesom jeg allerede lagde mærke til ham, da han spillede med U17-landsholdet.

- Talentet er tydeligt efter fem sekunder. Man ser i detaljer og i momenter, at man har med en spiller at gøre, der som 18-årig har det, som Christian Eriksen og Nicklas Bendtner også viste på den alder, siger Olsen.

Han har allerede gjort sig nogle tanker om, hvor Højbjerg kunne bruges på det danske landshold.

Jeg har senest set ham spille for Bayern München i venstre side, men jeg har også set ham spille alle midtbanepositioner. På landsholdet ser jeg ham som en klassisk 8'er, der er forbindelsesled mellem forsvar og angreb, siger landstræneren.

Han føler sig overbevist om, at Pierre Emile-Højbjerg nok skal falde hurtigt til på landsholdet og følger meget interesseret i, hvad der sker hen over sommeren.

- Måske bliver han udlejet, eller også fortsætter han i Bayern München. Det er vigtigt, at han spiller, og ikke kun træner, selv om det er verdensklassespillere, han har omkring sig lige nu, siger Morten Olsen.

Det er endnu ikke aftalt, hvad der skal ske til efteråret, hvor U21-landsholdet spiller to vigtige EM-kvalifikationskampe mod Rusland og Bulgarien.

Kampene ligger 3. og 9. september og falder derfor delvist sammen med A-landsholdets første EM-kvalifikationskamp mod Armenien 7. september.

Dansk Boldspil-Union arbejder i øvrigt på at arrangere en testkamp i begyndelsen af september, fire-fem dage før kampe mod Armenien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst