Højbjerg og Southampton forstærker West Hams krise

Med Pierre-Emile Højbjerg på banen i hele kampen vandt Southampton overbevisende med 3-0 over West Ham.

Southampton Foto: Scanpix/Ben Stansall

Southampton Foto: Scanpix/Ben Stansall

West Ham var en af sidste sæsons positive overraskelser i den engelske Premier League, men London-klubben har slet ikke kunnet finde samme niveau efter sommerferien.

Hjemme på det olympiske stadion tabte West Ham søndag med 0-3 til Southampton og noterede sig dermed for det femte nederlag i seks kampe.

Manager Slaven Bilic' tropper spiller helt uden selvtillid, og først da slaget syntes tabt efter Southamptons anden scoring satte West Ham gæsternes forsvar under noget, der lignede et pres. Da var det naturligvis alt for sent.

Southampton med Pierre-Emile Højbjerg på banen i hele kampen havde fuld kontrol over begivenhederne, og det var helt i tråd med spillets udvikling, at formstærke Charlie Austin kunne bringe gæsterne fra sydkysten foran kort før pausen.

Publikum på det olympiske stadion sendte West Ham-spillerne i omklædningsrummet med spredte buhråb, men utilfredsheden fra lægterne havde ingen positiv indflydelse på hjemmeholdet, der også efter pausen spillede uden struktur.

Southampton fordoblede føringen efter en god time, da Dusan Tadic efter kvikke kombinationer scorede til 2-0.

West Ham forsøgte at svare igen og fik etableret et mindre pres på Fraser Forsters mål, men der manglede bid i angrebet, og Southampton fik hurtigt afblæst alarmen

I stedet burde Pierre-Emile Højbjerg have scoret sit første Premier League-mål, da han sparkede fobi fjerneste stolpe på en oplagt målchance i slutfasen.

Men indskiftede James Ward-Prowse sørgede kort efter for, at Southampton alligevel vandt med 3-0, da hjemmeholdets forsvar igen var splittet for alle vinde.

West Ham er tredjesidst i rækken med tre point, mens Southampton rykker op som nummer ni med otte point.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.