Højbjerg-tvillingerne strålede

Martin og Mikkel Højbjerg scorede tilsammen fire gange, da Pirates fik ram på mestrene fra Esbjerg

Anders Kjærgaard
Martin Højbjerg bragte Pirates på 3-1 i hjemmekampen mod Esbjerg.Foto: Torben Hansen
Aalborg Pirates 17. december 2017 17:20 - Opdateret 17. december 2017 17:20

ISHOCKEY: Aalborg Pirates kunne med en sejr i søndagens hjemmekamp mod mestrene fra Esbjerg konsolidere sin tredjeplads i Metalligaen, mens et nederlag for alvor ville lukke Esbjerg ind i kampen om topplaceringerne.

Men det blev hjemmeholdet, der kunne juble efter slutfløjtet. Kampen endte således med pirat-sejr på 4-3 efter overtid, hvilket primært skyldtes en flot præstation af de to Højbjerg-tvillinger Mikkel og Martin, der scorede alle hjemmeholdets fire mål.

Der var god tænding på en første periode, hvor hjemmeholdet startede bedst. Angrebene flød fint ned mod Esbjerg-målet, men en håndfuld store og halvstore chancer blev brændt. Som perioden skred frem, kom gæsterne bedre med, og Jesper Wulff Pedersen, der startede i piratmålet, måtte hive et par store redninger ud af ærmet for at forhindre gæsterne i at komme på scoringstavlen.

Men det forblev 0-0 efter første periode.

Anden periode startede som et chanceorgie i begge ender, men det var hjemmeholdet, der først fandt vej til nettet, da Mikkel Højbjerg gled igennem i højre side og elegant bragte piraterne i front.

Føringen fik piraterne til at trække sig en smule tilbage, men Esbjerg formåede kun få gange at spille sig igennem til chancer.

Mod slutningen af perioden løb piraterne dog ind i to udvisninger og måtte spille tre mod fem, Det udnyttede Esbjerg til at bringe sig på omgangshøjde ved den tidligere White Hawks-spiller Colin Vock.

Pirates indledte tredje periode med næsten to minutters power play, og netop som Esbjerg blev fuldtallig, så hjemmeholdet tik med 2-1 målet. Skarpretter var igen Mikkel Højbjerg. Og inden gæsterne havde nået at samle sig, blev det også 3-1, da Martin Højbjerg sendte et flot skud helt op i målhjørnet.

Esbjerg fik reduceret - nok engang i power play - ved Justin Crandall, og med otte minutter tilbage kom gæsterne på omgangshøjde ved Michael Fine efter sløset spil i piraternes forsvar. Dermed gik kampen i overtid, selvom Pirates ramte stolpen med 10 sekunder tilbage.

Men godt et minut inde i overtiden, lykkedes det for Piraterne af score sit fjerde mål og dermed vinde 4-3.

Målscorer var - naturligvis - en Højbjerg.

Denne gang med fornavnet Martin.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...