Kriminalitet

Høje bølger kostede dansk sejler livet på Østersøen

Det var en dansk langtursejler, der søndag i sidste uge faldt over bord i en tragisk ulykke på Østersøen.

Det står nu klart, at det var den erfarne langtursejler Erik Rasmussen, der søndag 19. juli omkom i en drukneulykke på en sejlads mellem Riga og Tallinn. Det oplyser formanden for Foreningen Til Langtursejladsens Fremme, Kim Bork Mathiesen.

Af en pressemeddelelse fra foreningen fremgår det, at Erik Rasmussen faldt over bord, da han sammen med sin hustru sejlede ud på Østersøen under dårlige vejrforhold og med store bølger på havet.

Hustruen forsøgte forgæves at trække sin mand op på båden igen, og da et redningsfartøj et par timer senere nåede frem til ulykkesstedet, var det for sent.

Erik Rasmussen og hans kone, Tove Granild, deltog sammen med 38 andre både og besætninger i en såkaldt flotillesejlads ved navn Østersøen Rundt. Sejladsen er arrangeret af Foreningen Til Langtursejladsens Fremme.

Flotillesejlads giver mulighed for at sejle samlet med adskillige andre både, men det er stadig op til den enkelte båd at afgøre, hvornår man ønsker at sejle.

Ulykken skete i båden Njord, som Erik Rasmussen og Tove Granild tidligere har brugt under alle typer vejrforhold og også brugt til ture til blandt andet Norge og Skotland.

Ifølge lettisk politi tyder intet på, at der er foregået noget kriminelt, og dødsfaldet efterforskes derfor som en ulykke. Det oplyser det lettiske politi til Ekstra Bladets netavis.

Politiet oplyser i øvrigt også, at ulykken fandt sted cirka to kilometer fra den lettiske havneby Salacgriva.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst