Højesteret nedsætter kvindes straf for fortovskørsel

For anden gang i denne uge har Højesteret skåret i straffen i forhold til Østre Landsret.

Højesteret nedsætter kvindes straf for fortovskørsel

En kvinde, der kørte op over fortovet og direkte mod en anden kvinde, kan ikke dømmes for både forsøg på særdeles grov vold og for at volde nærliggende fare for en andens liv og helbred.

Det slog Højesteret fast i en dom onsdag.

Kvinden kørte i sin bil op over fortovet og direkte mod en anden kvinde, som kun undgik at blive ramt ved at springe til side.

Både i byretten og i Østre Landsret blev kvinden dømt for forsøg på særdeles grov vold mod offeret og for at have forvoldt nærliggende fare for offerets liv eller helbred. I landsretten blev hun idømt 60 dages fængsel.

Men kvinden og hendes forsvarer, Kåre Pihlmann, mente ikke, at hun kunne dømmes for begge dele.

Hvis hun ville ramme offeret, kunne hun dømmes for forsøg på grov vold.

Men hun har fastholdt, at hun kun ville skræmme den anden kvinde, og derfor kunne hun "kun" dømmes for at have forvoldt fare for offerets liv eller helbred.

Det savner mening at hævde, at hun havde forsøgt til at begå begge forbrydelser, når der er tale om én kørsel overfor samme forurettede, lød argumentet.

Og Højesteret giver kvinden ret.

Hvis føreren af en bil bevidst påkører en person, kan vedkommende ikke både dømmes for både særdeles grov vold og for at have bragt personens liv og førlighed i fare.

Bilisten kan kun dømmes for begge dele, hvis andre personers liv samtidig har været i fare.

Højesteret frifandt derfor kvinden for forsøg på vold, men dømte hende for at bringe andres liv og førlighed i fare. Straffen blev på 30 timers samfundstjeneste.

Det er anden gang i denne uge, at Højesteret ændrer en dom fra Østre Landsret. Mandag fik to mænd nedsat straffen for hjemmerøveri fra fem års fængsel til halvandet års fængsel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.