EMNER

Højhuse lagt i mølposen

To store boligprojekter i Hjørrings midtby er udskudt på ubestemt tid.

Højhusene med ejerlejligheder på slagterigrunden i Hjørring er sat på standby pga. stilstanden på boligmarkedet. Det samme er planer om et stort boligprojekt på den anden side af Parallelvej.

Højhusene med ejerlejligheder på slagterigrunden i Hjørring er sat på standby pga. stilstanden på boligmarkedet. Det samme er planer om et stort boligprojekt på den anden side af Parallelvej.

To storstilede boligbyggerier i Hjørring er blevet sat på standby pga. finanskrisen og stilstanden på boligmarkedet: Højhusene på Bispetorvet (slagtergrunden) og et projekt med fire etages boligblokke mellem Metropol og Markedsgade. Arealet mellem Metropol og Markedsgade er i den nye kommuneplan udlagt til såkaldte punkthuse i op til 14 meters højde (fire etager) og med omkring et halvt hundrede ejerlejligheder. Arealet tilhører Metropol-ejer A. Enggaard. Venter på bedre tider - Vi har udskudt punkthusene pga. finanskrisen. Vi venter på bedre tider, men vi venter også og ser hvordan butikscentret kommer til at gå. Det kunne godt ske, at arealet skulle bruges til noget, der kan støtte centret - eller evt. til at udvide centret, siger Asger Enggaard, administrerende direktør i A. Enggaard. - I mellemtiden fungerer arealet jo fint som p-plads, påpeger Asger Enggaard. På den anden side af Parallelvej - på den gamle slagtergrund, skal der efter planen bl.a. bygges to højhuse i hhv. syv og 10 etagers højde med i alt knap 100 ejerlejligheder. Men dem kan man også komme til at kigge langt efter. Masser af henvendelser - De er sat lidt på standby, men med de henvendelser vi har hver eneste uge, burde vi nok overveje at genoptage idéen om at lave boliger. Vi havde ikke regnet med så stor interesse sådan som boligmarkedet er lige nu, men det er helt sikkert pga. beliggenheden. Folk vil helt ind midt i byen at bo, mener Søren Pedersen, direktør for HP Gruppen, der ejer og bebygger Bispetorvet. - Vi bygger til det, der er behov for. Det kunne se ud til at der er behov for boliger, men vi må prøve at finde ud af om det er reelle købere, vi får henvendelser fra, eller om det er osere, siger Søren Pedersen. Mange kloge mennesker - Nogen siger boligmarkedet så småt er i gang igen, og kommer rigtig i gang til foråret, men der er sgu så mange kloge mennesker, og de siger alle sammen noget forskelligt. Virkeligheden er at der er sket lidt, men der er slet, slet ikke tale om decideret omsætning, mener HP-direktøren. HP overvejer at gennemføre en brugeranalyse og måske holde et informationsmøde, for at få afdækket interessen.