Højsæson for myreflittigt skadedyr

Mange husejere plages af myrer - det tørre og varme vejr har fået tempoet i myreboet op

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Solen skinner og livet i haven er godt. Men pludselig er der levende af små, myreflittige kræ, der er i gang med en større opgravning af havestien.

- Det er egentlig ikke, fordi der har været flere myrer i år, men de seneste par uger har de været meget synlige, fordi de elsker sol og tørvejr, forklarer Michael Jacobsen, der er skadedyrsbekæmper for Kiratin.

De er overalt

Myrer lever overalt i naturen, også tæt op af huse. Især havefliser og indkørsler er perfekte steder for myren at slå sig ned.

- Myrer kan godt lide det løse sand, som er nemt at grave i. Og selvom de er små, er de altså myreflittige, og kan nemt flytte imponerende bunker af sand. De kan sagtens underminere sådan en terrasse, hvis de får lov, siger Michael Jacobsen, der i denne tid stort set kan fylde kalenderen udelukkende med myrebekæmpelse.

Myrer i haven er én ting. Straks mere træls bliver det, når myrerne kommer ind i huset. Godt nok er myrerne i sig selv harmløse, men inden døre går de efter madvarer, hvis de får chancen.

Find myreboet

Bekæmpelse af myrer foregår stort set på samme måde ude og inde: Det gælder om at finde boet og få det tilintetgjort, for i myreboet sidder dronningen og styrer alle arbejdsmyrerne. De fleste myreboer er svære at komme til, og derfor bruger de professionelle skadedyrsbekæmpere en såkaldt spærregift, som sprøjtes ud tæt ved boet, og hvor myrerne efterfølgende selv transporterer giften ned i boet.

Og det hjælper altså ikke noget at lukke øjnene og håbe, at problemet forsvinder inden næste sommer.

- Dronningen kan blive op til 25 år, og gør man ikke noget, kan boet bare vokse. En enkelt dronning kan skabe et hjem for op til 100.000 myrer, fortæller Michael Jacobsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden