Højskole om Byens Kunst

24.-26. juli sættes fokus på Kirken - hvorfra og hvorhen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Knud Grann fortæller om det helt nye solur på Kirkepladsen og hvordan det er blevet til. Privatfoto

FJERRITSLEV:Også denne sommer er der højskoledage på Aktivitetscentret i Fjerritslev, arrangeret af et udvalg under Centerrådet. En af de faste deltagere er Rita Rendow, der opfordrer til at benytte sig af muligheden.

Der er tre emner i år, Byens Kunst, Kirken - hvorfra og hvorhen? og Vind, vand og varme. De strækker sig alle over tre dage, og 22. august slutter forløbet i selskab med Ane Halsboe-Larsen, som fortæller om arbejdet på Christiansborg.
Om byens kunst fortalte først Arne Andersen, og han slog fast, at både kunst, kultur og miljø er vigtige elementer, hvis en familie ønsker at bo et bestemt sted.
Knud Grann sprang ind som foredragsholder, da Mogens Elgaard blev forhindret. På Aktivitetscentret fortalte han om de kunstværker, der er tilført byen siden 1995, hvor byrådet afsatte ca. en halv mio. kr. til byfornyelse og nedsatte et kunstudvalg.
Turen gik til Krotorvet for at se på den sorte diabasskulptur og Dråben, hvor vandet recirkulerer og risler ned over stenen.
Også på Bryggertorvet er der kunst med vand, der recirkulerer, en restaureret vandpumpe, hvor vandet er i et trug, der oprindeligt er en gave til Bryggeriet.
Så gik turen til det nye solur på Kirkepladsen, hvor Knud Grann fortalte om dets helt særlige tilblivelse.
Planetstien med solen på Kirkepladsen var emnet for sidste dag i denne omgang, hvor Knud Grann tog deltagerne med ud på en rumrejse mod Kollerup Strand, hvor den lillebitte planet Pluto er yderposten i solsystemet med de enkelte planeter anbragt i korrekt målestoksforhold ud ad Kollerup Strandvej.
- Vi sluttede ved Klim Bjerg og hørte om den parabelklit, der er model for soluret, så der var sammenhæng i tingene, som Rita Rendow siger.
Næste højskoledage foregår 24.-26. juli.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.