Frederikshavn

Høm Huse A/S klar med selvbyg igen

En populær ide fra 60"erne og 70"erne tages op igen

Et hit fra 60´erne og 70´ erne tages op igen. Selvbyggeri skal hjælpe folk til at få drømmehuset trods finanskrisen, mener N.S. Høm. FOTO: Michael Kock (arkiv).

Et hit fra 60´erne og 70´ erne tages op igen. Selvbyggeri skal hjælpe folk til at få drømmehuset trods finanskrisen, mener N.S. Høm. FOTO: Michael Kock (arkiv).

Selvbyg var et stort hit i 60" erne og 70" erne - så stort et hit, at 25.000 familier valgte at bygge deres eget hus i samarbejde med Høm Huse A/S. I de senere år har ideen om selvbyg imidlertid været lagt mere eller mindre på hylden. Indtil nu. Høm Huse A/S har med firmaets stifter N.S. Høm i spidsen atter støvet selvbyggertanken af. Billigere at bygge selv Hos Høm Huse A/S mærker man som mange andre steder i byggebranchen, at folk tøver med at bygge nyt på grund af finanskrisen, fortæller Per Uttrup, Høm Hus A/S. - Der er ikke mindst mange hindringer for kunderne, når de skal have finansieringen af et nyt hus på plads. Selv folk med en god økonomi møder modstand, lyder forklaringen. N.S. Høm har derfor stillet sig selv og sine medarbejdere spørgsmålet: - Hvorfor ikke endnu engang sætte fokus på selvbyg, så folk på den måde kan spare penge? Og interessen er der, forklarer Per Uttrup, der håber på, at endnu flere vil få øjnene op for ideen om selvbyg. Hos Høm A/S inviterer man derfor til "selvbyggeraften" 21. og 27. januar. Fokus er i første omgang på helårshuse, men er der efterspørgsel på sommerhuse, vil man hos Høm Huse A/S overveje at tilbyde sommerhuse som selvbyg også. Selvbyg kan gradueres Per Uttrup lægger ikke skjul på, at det kræver noget håndværksmæssig viden at bygge sit eget hus. Til gengæld er der ingen, der siger, at selvbyggerne skal bygge alting selv. - Nej, det kan man fuldstændigt selv bestemme. Det kan gradueres efter, hvad man har tid og lyst til, siger han. Selvbyggeraften Selvbyggeraftenen finder sted 21. og 27. januar klokken 19.00 i Siloen - mødelokale fem.