Hoeness får ros for at acceptere dom og forlade Bayern

Den tyske forbundskansler Angela Merkel og Bayern Münchens sponsor Allianz roser fængselsdømte Uli Hoeness.

Fodboldbossen Uli Hoeness accepterede fredag sin fængselsdom på tre og et halvt år grundet skattesvindel og fratrådte sine stillinger i Bayern München. Den beslutning aftvinger stor respekt.

Den tyske forbundskansler Angela Merkel roser ham for at have taget denne beslutning frem for at anke, som det var ventet, at Hoeness ville gøre.

- Jeg vil selvfølgelig ikke kommentere domstolsafgørelser, men kan sige at den omstændighed, at Uli Hoeness nu har accepteret denne dom, aftvinger en masse respekt, siger Angela Merkel ifølge DPA i forbindelse med et møde med store brancheorganisationer i München.

Også Bayern Münchens sponsor Allianz, der har lagt navn til klubbens stadion, roser Uli Hoeness for fredagens beslutning.

- Vi takker Uli Hoeness for hans fremragende resultater i Bayern. Vi har stor respekt for hans beslutning, lyder det i en meddelelse fra Allianz ifølge DPA.

Uli Hoeness blev torsdag idømt fængselsdommen for at have begået skatteunddragelse for et beløb svarende til 212 millioner kroner.

Fredag valgte han at acceptere dommeren, og han fratrådte sine stillinger i Bayern München, hvor han var præsident samt bestyrelsesformand for aktieselskabet.

Den sidstnævnte post er nu blevet besat af Herbert Hainer, der er administrerende direktør for Bayern-sponsoren Adidas. Han var tidligere næstformand for bestyrelsen.

Hvem, der skal efterfølge Hoeness som præsident i klubben, er endnu ikke meldt ud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.