Fødevarer

Høns i asparges

(6 pers) 1 stor kylling suppeurter af gulerod, selleri, porretop (eller forårsløg) persillestilke laurbærblad timian 2 bdt. forårsløg 1 spsk majsstivelse lidt fløde salt 1 bdt. persille 1 stor dåse gode asparges kartofler eller tarteletter

Kog kyllingen med grofthakkede suppeurter,persillestilke, timian, laurbærblad, salt og vand. Lad det småkoge, til kyllingen er mør. Pil kødet af skroget, så snart du kan. Rør majsstivelse ud i koldt vand, og pisk det i suppen sammen med fløden. Kog 5 min. Tilsæt aspargesstykker, forårsløg i små skiver og kylling og varm igennem. Smag til med salt og peber. Hak persillen groft, drys over og server med kartofler Kan også bruges til tarteletter Rabarberroulade 4 æg 150 g sukker 100 g hakkede nødder lidt vanillesukker 100 g smør, smeltet 150 g mel 1 tsk. bagepulver Rabarberkompot ca. 500 g rabarber, rensede og snittet i 4-5 cm lange stykker. 125 g sukker Læg rabarber i ildfast fad og drys med sukker. Læg folie over og sæt i ovnen ved 200 grader 20-30 min. Hæld saften fra. Pisk æg og sukker meget skummende og hvidt. Bland nødder med vanillesukker i æggene sammen med det smeltede smør. Vend til sidst det sigtede mel og bagepulver i dejen. Bredes ud på bagepapir på en bageplade. Bages ved 200 grader i 12-13 min, til dejen er bagt og lysebrun. Vendes ud på sukkerdrysset bagepapir. Træk papiret af. Driller det, så pensl papiret med koldt vand. Fordel kompotten på bunden, rul stramt sammen og læg film omkring. Kan godt stå på køl til næste dag