Holbæk tager skridt til at lukke rockeres klubhus

Grov voldssag med overfald med økse på 18-årig mand får kommunalt efterspil i Holbæk.

Borgmester i Holbæk Christina Krzyrosiak Hansen (S) siger, at situationen med rockeres utryghedsskabende adfærd er eskaleret. Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

Borgmester i Holbæk Christina Krzyrosiak Hansen (S) siger, at situationen med rockeres utryghedsskabende adfærd er eskaleret. Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

Holbæk Kommune vil lukke et klubhus for Bandidos i byen. Kommunen har søndag indledt en proces, som indebærer, at folk med forbindelse til rockermiljøet ikke må samles i huset på Østerstræde, fremgår det af en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer, få dage efter at politiet anholdt tre mænd i klubhuset i forbindelse med et groft overfald.

Politiet sigter de tre for farlig vold. Den ene er desuden sigtet for at ville dræbe en 18-årig mand i Nykøbing Sjælland. Da han stod ved et busstoppested, blev han overfaldet med en økse. Gerningsmændene var maskerede, har politiet oplyst.

Kommunen oplyser søndag, at man har sendt et samlingsforbud i høring. Høringen varer i otte dage. Hvis der ikke kommer nye oplysninger frem, agter kommunen at indføre forbuddet, som i første omgang gælder i tre måneder.

Reaktionen skyldes en række hændelser, som skaber utryghed, lyder det fra borgmester Chrstina Krzyrosiak Hansen (S).

- Rockernes tilstedeværelse og de begivenheder, vi har været vidne til i den seneste tid, skaber utryghed i området. Det vil vi ikke acceptere, og derfor gør vi, hvad vi kan, for at sætte en stopper for det, siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

I forbindelse med efterforskningen af overfaldet på den 18-årige stormede politiet tilholdsstedet på Østerstræde og anholdt i alt 13 personer. De tre førnævnte blev derefter fremstillet for en dommer, som varetægtsfængslede dem.

Kommunen har også tidligere forsøgt at lukke klubhuset på Østerstræde. En lovændring fra sidste sommer giver mulighed for et nyt indgreb, mener kommunen.

- Vurderingen har tidligere været, at loven ikke gav os den mulighed. Nu er situationen eskaleret, og utrygheden taget til, og det handler vi konsekvent på, forklarer borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.