Hold øje med de nye p-skilte

De skal gøre det nemmere for dig som bilist at parkere korrekt og undgå en bøde

De nye parkeringskilte er sorte med et hvidt P, og de skal være sat på private parkeringspladser. Foto: FDM

De nye parkeringskilte er sorte med et hvidt P, og de skal være sat på private parkeringspladser. Foto: FDM

SKILTNING:- Vi har modtaget adskillige klager fra bilister, der føler, at de har fået bøder på et forkert grundlag, fordi de har misforstået skiltningen. Derfor er det glædeligt, at reglerne ændres, så man fremover kan forvente at blive orienteret om parkeringsreglerne med overskuelig skiltning, siger Helle Brasch, jurist i FDM.

Intet skilt - ingen bøde

Ud over det ny, sorte P-skilt skal der være en undertavle, som enten har teksten ”Regler og vilkår fremgår af skilte på pladsen”, eller hvor reglerne for parkeringspladsen er beskrevet. Både skiltet og undertavlen skal være opstillet, så de er letlæselige i lys og mørke.

Den nye ensartede og tydeligere skiltning skal hjælpe bilisterne, så det er klart for dem, at de parkerer på et privat område med andre regler end på de kommunale parkeringspladser. Overholdes den nye skiltning ikke, kan der som udgangspunkt ikke gives en P-afgift på pladsen.

- Loven siger klart, at hvis man ønsker at kunne give en kontrolafgift på en privat parkeringsplads, så skal der ved indgangene til P-pladsen være opsat det nye sorte P-skilt. Bliver det ikke overholdt, kan der som udgangspunkt heller ikke gives en afgift for ikke at overholde vilkårene for parkering.

Det væsentlige er dog, at der er en undertavle, der tydeligt vejleder bilisten. I sidste ende vil det selvfølgelig være op til en domstol at vurdere, om en afgift er berettiget,” siger Helle Brasch.

Flere nye skilte

I 2019 træder sidste del af regelsættet for skiltning på private parkeringspladser i kraft.

På dette tidspunkt træder en standardisering af skilte inde på selve P-pladsen i kraft. Her vil der være krav til for eksempel placering af skilte, hvor synlige de skal være og omfanget af informationer på skiltene.JFM

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.