Lokalpolitik

Holder løfte til Asaa

Asaa får sygeplejeklinik trods tvivl om behovet - kritik fra to V-medlemmer

Asaa skal både have sygeplejeklinik og ældreaktiviteter, når Tonnishave lukker. Hvor klinik og aktiviteter skal have til huse er endnu ikke afklaret. Arkivfoto: Peter Broen

Asaa skal både have sygeplejeklinik og ældreaktiviteter, når Tonnishave lukker. Hvor klinik og aktiviteter skal have til huse er endnu ikke afklaret. Arkivfoto: Peter Broen

ASAA:Det er ikke særlig smart at lægge en sygeplejeklinik i Asaa, hvor der kun anslås at være 21 potentielle brugere.

Det mente flere byrådsmedlemmer onsdag aften, da byrådet skulle tage stilling til et forslag om hvad Asaa skal have som plaster på såret efter lukningen af plejehjemmet Tonnishave.

- En sygeplejeklinik til 21 borgere? Jeg kan slet ikke forstå man er kommet med det forslag. Det går jo ud over ældreområdet i resten af kommunen. Jeg synes udvalget skal tænke sig om, sagde Gitte Krogh (V).

Når der etableres en sygeplejeklinik i Asaa, bliver der ingen klinik i Dronninglund. Klinikken i Asaa skal betjene hele den østlige del af kommunen.

Ingen har spurgt Dronninglund

- Ingen har spurgt borgerne i Dronninglund, om de har lyst til at skulle ud og køre otte km, påpegede Jens Arne Hedegaard (V), og foreslog, at man placerer klinikken i Dronninglund og laver en satellit af den i Asaa.

Løsgængeren Ole Bruun, der selv bor i Asaa, er uenig i at der er så få potentielle brugere til klinikken.

- Jeg tror godt jeg kan lave en liste med 21 navne, der har brug for en sygeplejeklinik, og det er bare dem, jeg kender. Der er mange flere, sagde han.

- Vi skal købe den bygning og indfri vores løfter. Ingen siger klinikken skal være åben i 37 timer, mente Hildo Rasmussen (S), der også bor i Asaa.

Ikke mere snak

De fleste var enige om, at byrådet var nødt til at holde løfterne til Asaa.

- Vi skylder Asaa at vi får sat det i gang, så borgerne kan tro på det vi lover dem. Vi kan ikke blive ved med at diskutere, sagde Arne M. Jensen (S).

Mikael Klitgaard (V) sluttede debatten:

- Sæt noget i gang. Find nogle lokaler. Venstre anbefaler Venstres indstilling. Videre!

Og dermed vedtog byrådet, at Asaa får ”sin” sygeplejeklinik, at de eksisterende ældreaktiviteter i Asaa skal fortsætte, når Tonnishave lukker, og at der skal arrangeres fællesspisning - på forsøgsbasis i første omgang.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.