Holger K.: Formanden burde have præsenteret vækstpakke

SF erkender nu, at det var en fejl, at det ikke var Annette Vilhelmsen, der præsenterede vækstplanen.

Holger K.: Formanden burde have præsenteret vækstpakke

Det var SF-formand og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) og ikke ham selv, der skulle have været med til at præsentere regeringens vækstpakke. Det konkluderer SF's skatteminister - og nestor - Holger K. Nielsen efter forløbet.

Da regeringen tidligere på året præsenterede vækstplanen, var SF ikke repræsenteret af Vilhelmsen, men af Holger K. Nielsen.

Det fik flere medier til at spørge: "Hvor er vækstministeren?", mens TV2's kommentator Henrik Qvortrup kaldte Vilhelmsens fravær for "bizart".

I et interview med månedsmagasinet Altinget Politik erkender Holger K. Nielsen nu, at det var en fejltagelse.

- Det gav et forkert signal, så i bagklogskabens ulideligt klare lys var det en forkert beslutning, vi traf. Vi har siden brugt mange kræfter på at genoprette billedet af Annette som formand, så det var ikke klogt, siger Holger K. Nielsen til Altinget.dk.

Han forklarer, at beslutningen endte sådan, fordi meget af vækstpakken handlede om skattepolitik, som han havde forhandlet på plads.

Vilhelmsens manglende tilstedeværelse i vækstforhandlingerne blev udlagt, som om det reelt er den erfarne Holger K. Nielsen, der leder partiet. Men den udlægning afviser Holger K. Nielsen.

- Det er et helt forkert billede, som jeg er meget ked af. Jeg påtager mig en rolle i regeringen, men jeg deltager ikke særligt meget i de interne processer i SF, og jeg lægger stor vægt på, at Annette får muligheden for at udfolde sig som formand, siger han og fortsætter:

- Hun har ikke siddet så længe i Folketinget, så jeg prøver at støtte, hvor jeg kan. Men det er ikke mig, som sidder og styrer det. Det er helt forkert.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.