Hollænder dropper Fifa-kandidatur og peger på prins

Michael van Praag har trukket sig som kandidat til posten som Fifa-præsident. Han peger på Ali bin al Hussein.

Hollænder dropper Fifa-kandidatur og peger på prins Foto: Peter Dejong/AP/POLFOTO

Hollænder dropper Fifa-kandidatur og peger på prins Foto: Peter Dejong/AP/POLFOTO

Hollænderen Michael van Praag har valgt at trække sig som kandidat til det forestående valg til præsidentposten i det internationale fodboldforbund (Fifa).

Han vil i stedet støtte en af de andre udfordrere i forsøget på at vælte Sepp Blatter af tronen, nemlig prins Ali bin al Hussein fra Jordan.

Det meddeler hans PR-folk torsdag ifølge AFP.

- Efter grundige overvejelser og samtaler med involverede parter og interessenter har Michael van Praag besluttet at trække sit kandidatur til at blive den næste Fifa-præsident tilbage og i stedet slå sig sammen med præsidentkandidat prins Ali bin al Hussein, lyder det i en erklæring.

Der har på det seneste været spekuleret i, at modkandidaterne til Sepp Blatter kunne finde på at gå sammen for at stå stærkere i forsøget på at vælte den magtfulde præsident, der har siddet i embedet siden 1998.

Van Praag er formand for det hollandske fodboldforbund og har tidligere været formand for danskerklubben Ajax Amsterdam.

Med ham ude kommer valget nu til at stå mellem Blatter, Ali bin al Hussein og den tidligere portugisiske stjernespiller Luis Figo.

Præsidentvalget i Fifa finder sted 29. maj.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.