EMNER

Holland har overtaget mod Danmark

Inter-spilleren Wesley Sneijder et af de stærkeste våben i den hollandske startopstilling. Foto: Reuters

Inter-spilleren Wesley Sneijder et af de stærkeste våben i den hollandske startopstilling. Foto: Reuters

Kharkiv, Lørdag /ritzau/
I 29 kampe har det danske fodboldlandshold kun syv gange vundet over Holland, som er noteret for 12 sejre.
Når Danmark og Holland i aften mødes ved fodbold-EM, er de hollandske viceverdensmestre klar favorit til at vinde.
Det er hollænderne ikke kun på grund af stjernespillere som Robin van Persie, Arjen Robben og Wesley Sneijder, men det viser historien også.
29 gange har de to nationer stået over for hinanden, og det har resulteret i 12 hollandske sejre mod danskernes syv. Målscoren er 58-40 i Hollands favør.
Det seneste møde fandt sted for to år siden ved VM-slutrunden i Sydafrika. Her gjaldt det ligesom dagens opgør også holdenes første gruppekamp i slutrunden.
Efter 0-0 ved pausen scorede Holland to gange i anden halvleg og sikrede sig den 2-0-sejr, der banede vejen til en stor turneringen for hollænderne, som nåede frem til VM-finalen og tabte til Spanien.
Et Daniel Agger-selvmål, som Simon Poulsen var skyld i, kort efter pausen samt en scoring til sidst fra Dirk Kuyt sørgede for den hollandske sejr.
Den seneste danske triumf over Holland fandt sted ved EM i 1992, hvor Danmark efter straffesparkskonkurrence i semifinalen sendte hollænderne, som dengang var forsvarende mestre, ud af turneringen.
For at finde den seneste danske sejr efter 90 minutters spil skal man helt tilbage til en EM-kvalifikationskamp i 1967, hvor danskerne i København sejrede med 3-2.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.