Udland

Hollande efter angreb: Syng flere sange og gå til koncerter

Under en mindehøjtidelighed siger den franske præsident, at gerningsmændene i Paris var drevet af "vanvid".

Gerningsmændene i Paris for to uger siden var drevet af "vanvittige motiver og forrådte deres gud", siger den franske præsident, François Hollande, ved en mindehøjtidelighed fredag i Paris.

Han siger videre, at Frankrig vil reagere på angrebene ved at "synge flere sange" og gå til koncerter og på stadion med henvisning til Stade de France og spillestedet Le Bataclan, som begge blev ramt af angrebene.

Den franske præsident holdt en 20 minutter lang tale, som blev transmitteret på nationalt tv. Han lovede at ødelægge den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat, som har taget skylden for angrebene.

- Vi vil ikke give efter for hverken frygt eller had, siger Hollande.

- Til jer alle lover jeg højtideligt, at Frankrig vil gøre alt for at ødelægge hæren af fanatikere, som har begået disse forbrydelser, siger han videre.

I alt mistede 130 livet efter angrebene fredag 13. november.

2000 franskmænd var samlet på pladsen Les Invalides, der består af et militært museum, en bygning for veteraner og Napoleons grav.

Ceremonien blev indledt med sange og billeder på storskærm af de døde.

- 130 skæbner er blevet stjålet, 130 grin vil aldrig blive hørt igen, siger præsidenten og tilføjer, at ofrene kom fra mere end 50 forskellige steder i Frankrig og 17 lande.

Størstedelen af de dræbte var under 35 år, da angrebene var rettet mod populære steder i nattelivet såsom barer, restauranter og et spillested.

- Det er, fordi de repræsenterer liv, at de blev dræbt. Det er, fordi de repræsenterer Frankrig, at de blev slagtet. Det er, fordi de repræsenterede frihed den dag, at de blev massakreret, siger han.

Blandt de tilstedeværende var flere af de omkring 350 mennesker, som blev såret under angrebene. Nogle var i kørestol.

Den franske præsident opfordrede forud for talen det franske folk til at dække deres hjem med det franske flag, Tricoloren.

Hollande var torsdag i Moskva for at tale med præsident Vladimir Putin om en stor koalition mod Islamisk Stat.

En bombe, som IS har taget skylden for, fik et russisk passagerfly til at styrte over Sinai-ørkenen for en måned siden, hvorved 224 mennesker omkom.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.