Udland

Hollande: Krigen mod islamisterne i Mali er vundet

Den franske præsident erklærer i en tale til nationen, at militærinterventionen i Mali har været en succes.

Hollande: Krigen mod islamisterne i Mali er vundet

- Det er en sejr for Afrika, det er en sejr i kampen mod terrorisme.

Sådan lyder konstateringen fra den franske præsident, François Hollande, der søndag erklærer krigen mod de islamistiske oprørsgrupper i Mali for vundet i sin tale til nationen på Bastilledagen.

- Det kan vores land være stolt over, siger Hollande, som søndag i hovedstaden, Paris, fejrede den franske nationaldag med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, og Malis overgangspræsident, Dioncounda Traore, ved sin side på tribunen.

I anledningen af nationaldagen, der traditionen tro er blevet fejret med franske militærfly over Paris, deltog de franske tropper, der har været udsendt til Mali, i en parade, som markerede åbningen for fejringen af Bastille-dagen.

Tusindvis af tilskuere har dagen igennem klappet af de cirka 5000 soldater, der ud over Mali-styrkerne også tæller andre soldater fra hæren, luftvåbnet, marinen og civilforsvaret.

Frankrig gik ind i Mali den 11. januar for at hjælpe de maliske regeringsstyrker med at fordrive bevæbnede islamistiske oprørsgrupper ud af det nordlige Mali.

Islamisterne havde inden da kontrolleret store dele af området i næsten et år oven på et militærkup.

I april blev det første hold franske soldater trukket tilbage fra missionen i Mali, og efter planen skal der kun være 1000 franske soldater tilbage i landet ved udgangen af året.

Også Danmark har støttet fredsmissionen i det vestafrikanske land med adskillige millioner kroner. Til efteråret beslutter Folketinget, om Danmark skal deltage i FN's kommende stabiliseringsstyrke i Mali.

Styrken på omkring 1200 mand skal udstationeres i det nordlige Mali, og et bredt politisk flertal ventes at bakke op om at sende omkring 70 danske soldater og et Hercules-transportfly til Afrika.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.