Udland

Hollande: Minsk-fredsplan for Ukraine skal efterleves

Den franske præsident kan ikke bekræfte nye oplysninger om, at russiske kampvogne er kørt ind i Ukraine.

Minsk-aftalen om en køreplan for fred i Ukraine skal overholdes af alle parter, siger den franske præsident, François Hollande, efter et møde med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, fredag i Paris.

- Våbenhvilen er blevet overtrådt adskillige gange. Nu skal den respekteres fuldt ud langs hele frontlinjen, siger François Hollande.

Han lægger på pressemødet også op til, at EU kan sende flere sanktioner i retning af Moskva.

Alle lande, som ikke overholder aftalen indgået i Minsk torsdag i sidste uge, vil blive pålagt yderligere sanktioner, lyder det fra præsidenten.

Aftalen, som blandt andet indebærer, at parterne skal trække tunge våben tilbage fra frontlinjen, kollapsede hurtigt, efter den var trådt i kraft, da kampene fortsatte mellem ukrainske regeringsstyrker og prorussiske separatister.

Både Merkel og Hollande siger fredag, at de er fuldt ud overbeviste om, at den eneste løsning på krisen i Ukraine er fuld implementering af Minsk-aftalen.

- Det er vanskeligt, det vil tage lang tid, vi gør os ingen illusioner, og nu, hvor vi har set, hvordan forhandlingerne har udfoldet sig, vil det ikke være en proces, som nemt vil skride fremad, siger Merkel.

Det var Merkel og Hollande, som ved et maratonmøde i Hvideruslands hovedstad fik forhandlet Minsk-aftalen på plads med Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Ukraines præsident, Petro Porosjenko.

På pressemødet fortæller præsident Hollande desuden, at han ikke kan bekræfte oplysninger tidligere fredag fra en militær talsmand i Ukraine om, at russiske kampvogne og soldater har krydset grænsen til de oprørskontrollerede områder i det østlige Ukraine.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.